Salta al contingut principal

Decomissades 34.000 paquets de cigarrets de contraban a Jerez de la Frontera

  • Una persona detinguda després de ser sorpresa transportant el tabac en un vehicle que ha estat intervingut

  • La valoració del gènere confiscat supera els 150.000 euros

27 de juliol de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han decomissat el passat 17 de juliol gairebé 34.000 paquets de cigarrets de contraban a la localitat de Jerez de la Frontera (Cádiz) i han detingut a la persona que l'estava transportant.

La investigació es va iniciar en el mes de maig passat, quan els investigadors van tenir coneixement de què l'individu investigat podria estar dedicant-se al contraban de tabac. Per aquell motiu es va establir sobre ell un discret dispositiu de vigilància i seguiment durant diverses setmanes.

Fruit de les tasques de vigilància, els funcionaris de Vigilància Duanera van aconseguir identificar el vehicle utilitzat per al transport del gènere il·lícit i, gràcies al seu seguiment, van poder localitzar el magatzem del que provenia el tabac decomissat.

La discreta vigilància del lloc va possibilitar que s'aconseguís la identificació del conductor del vehicle en el moment en què accedia a un traster ubicat a l'interior d'un garatge on s'emmagatzemava el tabac. Es tractava de paquets de cigarrets sense les precintes que emparen el seu lícit comerç i amb les preceptives advertències sanitàries en anglès.

Una vegada localitzat el tabac, i després de comprovar que el valor de la partida superava àmpliament el límit establert per llei per tipificar el delicte de contraban, els agents de Vigilància Duanera van procedir a la detenció del presumpte responsable dels fets.

A més, els investigadors van procedir a la confiscació del tabac, tant el trobat en el magatzem com el trobat a l'interior del vehicle conduït pel detingut, veí de Jerez de la Frontera, a qui s'imputa un presumpte delicte de contraban.

El recompte final del tabac és de 33.849 paquets de cigarrets de diverses marques comercials.

Finalitzat l'operatiu, tant el detingut com el tabac intervingut van ser traslladats a les dependències de Vigilància Duanera a Jerez per tal de formalitzar l'atestat i donar curs a la tramitació processal pertinent.

Les actuacions, el vehicle, els efectes i el gènere intervingut s'han posat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Jerez de la Frontera.

Aquesta actuació forma part del pla de control establert per l'Agència Tributària en la lluita contra el contraban.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es