Salta al contingut principal

L'Agència Tributària i la Policia nacional impedeixen la distribució de prop de 4.000 dosi de metanfetamina a Sevilla

Cop al tràfic de drogues a Sevilla

  • En el registre els investigadors van intervenir a més dos quilos de GBL coneguda com droga involucrada en assalts sexuals

06 de juliol  de 2023.- Funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional, han dut a terme una operació conjunta contra el tràfic de drogues a Sevilla i han detingut a un home amb a prop de 4.000 dosi de metanfetamina a Sevilla.

Operació Meta

A finals del mes de juny passat els agents van interceptar, en el barri de Santa Catalina, a un individu que estava essent investigat per tràfic internacional de metanfetamina, en possessió d'un paquet procedent dels Estats Units amb uns 60 grams de ‘crystal meth’. Aquesta quantitat duplica l'establerta com de notòria importància per part de l'Ordenament Jurídic. D'aquesta manera, s'ha evitat la distribució de prop de 4.000 dosi de ‘crystal’ en la capital sevillà.

El clorhidrat de metanfetamina es disposa en vidres transparents semblants al gel; en moldre aquests vidres, poden inhalar-se o bé ser fumats. Aquesta substància resulta molt més perillosa que les amfetamines per a l'organisme.

Així mateix, per part dels agents i després de l'execució de dispositius de vigilància de forma prèvia a la confiscació de la droga, es va procedir a l'entrada i registre de l'habitatge del detingut, trobant-se en la mateixa dos quilos de GBL, coneguda com droga involucrada en assalts sexuals.

Es tracta d'un precursor metabòlic de l'èxtasi líquid. La ingesta de tan sols unes gotes de GBL per via oral provoca seu hidrolización transformant-se en l'organisme del subjecte, aconseguint provocar els mateixos efectes que l'èxtasi líquid.

Juntament amb el GBL, els agents van intervenir múltiples bots amb dispensadors per degoteig, per a la seva presumpta distribució a tercers, xeringues i altres efectes per a la distribució de la substància, al costat d'unes altres drogues.

Lluita permanent contra el tràfic de drogues

Per aquests fets, els agents van procedir a la detenció de l'individu acusat d'un delicte de tràfic de drogues, essent lloc al costat dels efectes intervinguts a disposició del Jutjat d'Instrucció número 17 de Sevilla, en funcions de guàrdia.

La investigació s'ha desenvolupat dins la col·laboració permanent, entre el Servei de Vigilància Duanera i la Policia Nacional, en la lluita contra el tràfic de drogues a la província de Sevilla.