Salta al contingut principal

Desmantellades 28 plantacions a la província de Sevilla i intervingudes 5.500 plantes de marihuana

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • En les parcel·les que albergaven les plantacions, localitzades a Utrera, Alcalá de Guadaira i Coria del Riu, també s'han intervingut 23 quilos de cabdells
  • Hi ha 16 detinguts per la seva presumpta participació en delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric

22 de juny de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta agents de la Policia Nacional, han desmantellat en tres operacions realitzades en un lapse de dotze dies, 28 plantacions de marihuana a la província de Sevilla, en les que han confiscat 5.500 plantes i 23 quilos de cabdells. A més, s'ha detingut a 16 persones per la seva presumpta participació en delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La primera actuació es va realitzar el passat 1 de juny i es va desenvolupar en una zona rústica localitzada entre els límits dels termes municipals d'Utrera i Alcalá de Guadaíra.

Fruit de les investigacions realitzades, es van detectar quatre parcel·les amb set hivernacles en interior del qual s'estaven desenvolupant activitats de cultiu de marihuana. Una vegada identificats els presumptes responsables, es va decretar l'entrada i registre pel Jutjat de Guàrdia d'Utrera, decomissant-se  més de 2000 plantes de marihuana, 17 quilos de cabdells i detenint-se a cinc individus de nacionalitat espanyola, la majoria dels quals ja comptaven amb antecedents policials per fets similars.

Plantacions a Coria del Riu

El segon operatiu va tenir lloc el passat 6 de juny, quan una sèrie de queixes de veïns de la urbanització La Germandat (Sevilla) va portar al registre d'un total de quatre immobles dedicats al tràfic de drogues en la modalitat de cultiu tant ‘indoor’ com ‘outdoor’.

Després dels registres, es van localitzar els cultius, que disposaven d'un sistema sofisticat i molt professionalitzat format per habitacions interiors, existint en les mateixes finques diferents hivernacles destinats a diferents espècies de marihuana. També es van trobar eines per a l'elaboració d'haixix de manera artesanal.

En l'operació s'ha detingut a cinc persones responsables dels cultius i s'han desmantellat onze plantacions i dos cultius ‘indoor’. A més, han confiscat més de 2000 plantes de marihuana i sis quilos de cabdells llestos per a la seva distribució, així com documentació relativa als diferents preus de cada tipus de marihuana i haixix.

Per dur a terme l'operatiu, es va establir un dispositiu integrat per mitjà centenar d'efectius, i es va comptar amb la col·laboració de mitjans aeris i de la Unitat de Prevenció i Reacció de Sevilla.

1.500 plantes de marihuana a Alcalá de Guadaíra

El tercer operatiu va tenir lloc el 12 de juny a Alcalá de Guadaíra. En aquest cas es van registrar sis parcel·les amb vuit plantacions en les que es  van decomissar al voltant de 1.500 pantas i es va poder detenir a sis individus, essent autoritzades les entrades i registres pel Jutjat d'Instrucció número 1 d'Alcalá de Guadaira, en funcions de guàrdia.

Les plantacions estaven situades en parcel·les ubicades en zones rurals i de difícil accés. Aquests emplaçaments són utilitzats per les organitzacions criminals per estar situats en zones d'escàs trànsit i faciliten a les organitzacions la detecció de qualsevol persona aliena als cultius.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-qz3NkiZDL8