Salta al contingut principal

Decomissats 23 fardells d'haixix després d'una persecució en aigües de l'Estret i intervinguda una embarcació en dues operacions realitzades en 48 hores

Operació de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària

  • S'han decomissat 846 quilos d'haixix i s'ha detingut a sis persones
  • Intervinguda una embarcació semirígida

30 de març de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han decomissat 23 fardells d'haixix després d'una persecució en aigües de l'Estret i han intervingut una embarcació semirígida en dues operacions dutes a terme en 48 hores.

A la matinada del passat 24 de març, patrullers del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària amb base a Algesires, van iniciar, en aigües de l'Estret, una persecució d'una embarcació carregada de fardells d'haixix que intentava alijar en les nostres costes. Després d'aquesta acció, es va obligar als seus tripulants a llançar a la mar la càrrega que transportaven per aconseguir fugir.

En el rastreig que es va efectuar, es van recuperar un total de 23 fardells que, una vegada traslladats a port base, van resultar contenir pastilles d'una substància que va donar positiu al ‘narcotest’ per cànnabis, llançant un pes brut de 846 quilos.

A la matinada del passat dia 26, dos dies després i continuant amb el dispositiu de control marítim de la zona, va ser detectada una altra embarcació semirígida amb tres motors forabord carregada amb petaques de gasolina. Una vegada establert l'operatiu, un altre patruller del Servei de Vigilància Duanera va acudir a la seva intercepció, realitzant senyals acústics i lluminoses de parada, a les que els contrabandistes van fer cas omís, varando en platja, a la localitat d'Estepona. Allà van ser detinguts els seus tres tripulants, dos d'ells veïns del Campo de Gibraltar, i el tercer, un menor d'edat nascut a Ceuta.

A l'interior de l'embarcació es van trobar nombroses garrafes de plàstic amb gasolina i 750 grams d'haixix.

Les diligències, la droga i els detinguts han quedat a disposició dels jutjats d'Algesires i d'Estepona en funcions de guàrdia.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-RUl40zURhN