Salta al contingut principal

L'Agència Tributària desarticula una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana

Operació contra el narcotràfic

  • Intervingudes 1.043 plantes de marihuana en una plantació amb una complexa instal·lació elèctrica que permetia la realització de cultius intensius i escurçar els seus cicles
  • Detinguts sis individus de l'organització frau elèctric del qual equivalia un consum de 70 habitatges i estava compost per un complex sistema de climatització i lluminària

23 de maig de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han desarticulat una organització dedicada al tràfic de drogues al municipi de Gójar (Granada) i han detingut als seus sis integrants.

L'operació es va iniciar setmanes endarrere quan investigadors de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera a Motril van detectar un grup organitzat dedicat al cultiu ‘indoor’ i distribució de ‘cànnabis satiu’, en un polígon industrial de Gójar.

L'operatiu es va desenvolupar durant el matí del 17 de maig i va portar a la captura de 1.043 plantes amb un pes aproximat de 300 quilos de marihuana.

Els investigadors van constatar que la nau industrial comptava amb una complexa instal·lació elèctrica que donava suport a la realització de cultius intensius per a aquest tipus de plantacions, escurçant els seus cicles.

En l'explotació de l'operació van ser identificats i detinguts sis individus de l'organització dedicats al cultiu del cànnabis. El frau elèctric, descobert pels funcionaris del Servei de Vigilància Duanera, equival a un consum de 70 habitatges i estava compost per un complex sistema de climatització i lluminària.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Les actuacions i els detinguts han estat llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 8 de Granada, en funcions de guàrdia.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-YZh3bkkw39