Salta al contingut principal

Tres detinguts per introduir a Mallorca 18 quilos de cocaïna

  • Sis mesos d'investigació, dirigida pel Jutjat d'Instrucció 6 de Palma, han conduït a les detencions i la captura

  • La droga viatjava oculta en un doble fons d'una furgoneta en la que anaven dos dels detinguts. El tercer, destinatari de la partida, va viatjar aquella mateixa nit en un altre vehicle i s'encarregava de la seva distribució per diferents barris de Palma

2 de novembre de 2023.- El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Policia Nacional, han procedit a la detenció de dos homes i una dona, tots ells de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre els 37 i 45 anys, i amb diversos antecedents policials, per introduir a la illa de Mallorca uns 18 quilos de cocaïna.

La investigació, iniciada fa mesos pel Servei de Vigilància Duanera, i a la que es va unir el Grup I d'Estupefaents de la Direcció Superior de les Balears, està dirigida pel Jutjat d'Instrucció NÚM. 6 de Palma. Es va gestar en tenir coneixement de les activitats d'una persona que s'estaria dedicant a introduir substància estupefaent usant vehicles caleteados que viatgen en els cellers de les navilieres que operen en les illes.

Un dels homes i la dona van desembarcar dimarts passat en el port de Palma, amb origen a Barcelona, a bord d'una furgoneta per adreçar-se directament al domicili del tercer detingut, lloc en el que van ser interceptats. La substància estupefaent va ser trobada en un compartiment ocult de la furgoneta i en el mercat il·lícit assoliria un valor de més de mig milió d'euros.

Per part dels agents s'ha pogut constatar la connivència existent entre els dos homes, doncs ambdós van coincidir en diferents punts de Catalunya, viatjant posteriorment en vehicles separats i en vaixells diferents fins a Mallorca la mateixa nit, com a mesura de seguretat.

 A més, durant la investigació s'ha pogut comprovar que un dels investigats venia dedicant-se a la distribució de la cocaïna per diferents barris palmesans, coneguts per l'existència de punts de venda d'estupefaents al sovintejo.

Les recents captures de droga evidencien que els recintes portuaris són una de les majors vies d'entrada de substàncies estupefaents a Mallorca.

Els tres detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma, en funcions de guàrdia, que va ordenar l'ingrés a la presó de dos dels investigats.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-tl73uat9So