Salta al contingut principal

Desarticulada una associació cannàbica que distribuïa substàncies estupefaents a Puerto del Rosario

  • La substància estupefaent que es venia en l'associació era cultivada i tractada en l'habitatge de dos dels detinguts
  • Van ser duts a terme dos registres, un en un local i un altre en l'habitatge, on van ser intervingudes 44 plantes de marihuana i 10,7 quilos d'aquella substància llestos per a la seva distribució

24 de novembre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional han detingut a dos homes i a una dona, de 29, 41 i 32 anys respectivament, com presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els arrestats eren els responsables d'una associació cannàbica situada a Puerto del Rosario (Fuerteventura).

L'operació es va iniciar quan els investigadors van tenir coneixement de l'existència d'un punt de distribució de substàncies estupefaents, concretament marihuana, arran de nombroses queixes veïnals que denunciaven el trànsit de persones i la forta olor que emanava d'una associació cannàbica.

L'associació distribuïa les substàncies estupefaents en un establiment sota l'aparença d'associació relacionada amb l'estudi de les propietats de la marihuana i els seus derivats, conegudes com ‘associacions cannàbiques’.

Es va iniciar així una investigació policial en la que es va comprovar que en el local s'estaven venent estupefaents i que la substància era, al seu torn, cultivada i tractada per al seu consum en el propi habitatge de dos dels responsables del local.

Amb la pertinent ordre d'entrada i registre es van dur a terme dues entrades, una en el local on es trobava l'associació i una altra en l'habitatge on presumptament es cultivava. En els registres van ser intervingudes 44 plantes de marihuana i 10,7 quilos d'aquella substància. A més, es van intervenir diversos útils per al tractat de la droga i diversos dispositius electrònics.

Per tot això, es va procedir a la detenció dels tres responsables del local com presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, essent llocs a disposició de l'autoritat judicial competent.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-muRn5XT87f