Salta al contingut principal

Intervinguts a Tenerife 950 quilos de cocaïna ocults a l'interior d'un vaixell procedent del Brasil

  • La droga es trobava oculta en els contenidors que la pròpia tripulació del vaixell utilitzava per dipositar els residus del viatge

  • L'operació ha estat realitzada per la Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Dependència Regional de Duanes e IIEE de Santa Cruz de Tenerife formada per funcionaris de Vigilància Duanera i agents de la Guàrdia Civil

20 d'octubre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han intervingut a Santa Cruz de Tenerife 950 quilos de cocaïna que viatjaven ocults en un vaixell procedent del Brasil.

Com a resultat de les tasques pròpies de control de mercaderies realitzat per la Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Dependència Regional de Duanes e IIEE de Santa Cruz de Tenerife, es va procedir a inspeccionar la mercaderia i la càrrega rodada en un vaixell, amb origen Rio de Janeiro (Brasil) i destinació Anvers (Bèlgica), que havia atracat el passat 7 d'octubre al moll de Santa Cruz de Tenerife.

Com a resultat de la inspecció, que va ser realitzada de manera conjunta per funcionaris de la Unitat Combinada de Vigilància Duanera i per agents de la Secció de Resguard Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil del port de Santa Cruz de Tenerife, es va localitzar a l'interior de tres contenidors una sèrie de bonys sospitosos que podien contenir substàncies estupefaents. Aquests contenidors eren utilitzats per la tripulació del vaixell per dipositar els propis residus generats durant el viatge, e anaven a ser descarregats per una empresa de retirada de residus que s'encarrega d'aquest servei.

En realitzar la inspecció dels contenidors es van detectar en el seu interior 65 bonys de diferents mides. Una vegada realitzat el narcotest, els agents van comprovar que es tractava de paquets de cocaïna, amb un pes aproximat de 950 quilos.

El vaixell venia realitzant una ruta per diferents ports d'Amèrica del Sud i la parada prèvia a Rio de Janeiro va ser en el port també brasiler de Santos. Allà, les autoritats brasileres van sorprendre a un individu intentant ocultar 350 quilos de cocaïna en el motor d'un camió que es trobava dins el vaixell i van ser buidats els contenidors de residus. Posteriorment, el vaixell es va adreçar a Rio de Janeiro i des d'allà va partir amb destinació Tenerife.

Els fets van ser informats el Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Santa Cruz de Tenerife.

Filmació de l'operatiu  (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-cK8gejZsMR