Salta al contingut principal

Intervinguts gairebé 2.400 emblemes comercials falsificats de marques d'alta gamma valorats en més d'1,5 milions d'euros

  • La intervenció es va produir després de detectar l'enviament d'un paquet que contenia els emblemes falsificats

  • S'investiga a l'home destinatari de l'enviament per un delicte contra la propietat industrial

8 de setembre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil de la Secció Fiscal i Fronteres (UDAIFF) de Santa Cruz de Tenerife, en una operació conjunta, van detectar en el ADT del Centre de tractament automatitzat de Correus un enviament que contenia 2.396 emblemes comercials falsificats de diverses marques d'alta gamma.

Amb motiu de la confiscació es va procedir a la investigació d'un home, resident al sud de la illa de Tenerife, destinatari de l'enviament, com presumpte autor d'un delicte contra la propietat industrial.

Els emblemes van ser sotmesos a una certificació de falsificació, estimant la valoració mitjana de la mercaderia intervinguda en el mercat actual, si s'usés el procediment habitual en productes originals, en 1.569.380 euros.

Després de ser procedent amb l'investigat en dependències duaneres, on es van instruir les corresponents diligències per part d'ambdós cossos, l'atestat va ser remès al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de San Cristóbal de La Laguna.

El trànsit d'aquest tipus de mercaderies suposa una amenaça per a la protecció dels consumidors, la salut, la seguretat i altres interessos públics. Es tracta de trànsits il·lícits de diferents mercaderies falsificades o que vulneren les normes d'homologació de béns de consum en general.

En els últims anys, les autoritats han prestat especial atenció a aquests sectors de risc, duent a terme accions operatives coordinades i conjuntes a l'àmbit nacional i internacional i impulsades des de l'Organització Mundial de Duanes, OLAF (Oficina de lluita contra el frau de la Comissió Europea) i EUROPOL, entre d'altres.