Salta al contingut principal

Intervinguts més de 800 quilos d'haixix en dues operacions a Badalona i Figueres contra l'activitat logística del narcotràfic a Catalunya

  • Cinc detinguts en les dues actuacions, realitzades el mateix dia i que s'emmarquen en la utilització de l'AP-7 com via ràpida per a l'enviament d'haixix des del sud d'Espanya i Llevant a la resta d'Europa
  • Confiscades dues pistoles, un revòlver, munició, 34.000 euros en efectiu i dues màquines envasadores al buit, així com una furgoneta i un camió amb dobles fons per a l'ocultació i trasllat de l'haixix

25 d'abril de 2024.- Funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han intervingut 848 quilos d'haixix en dues operacions independents dutes a terme el passat 5 d'abril a les localitats de Badalona (Barcelona) i Figueres (Girona). S'ha procedit a la detenció de cinc persones com a conseqüència d'aquestes actuacions, que s'emmarquen en la utilització de l'autopista AP-7 com via ràpida per a l'enviament d'haixix en vehicles amb dobles fons des del sud d'Espanya i Llevant cap a la resta d'Europa.

La primera intervenció es va realitzar de matinada, a Badalona, per part de la Unitat de Vigilància Duanera de Barcelona, en l'operació denominada ‘Braser’.

La investigació s'havia iniciat a principis del mes de desembre passat arran de la intervenció de tres enviaments, amb destinació Itàlia i remesos sota identitats falses, que contenien, ocults en estufes industrials, més de 37 quilos d'haixix i 12 quilos de marihuana.

Les investigacions realitzades van permetre tant la identificació dels remitents reals, com la localització del lloc on es preparaven els enviaments.

Amb l'autorització del Jutjat d'Instrucció número 2 de Badalona, es va efectuar el dia 5 d'abril l'entrada i registre de dos domicilis on s'emmagatzemava la substància estupefaent per al seu posterior enviament, i on es va procedir a la detenció de dues persones de nacionalitat italiana i dos més de nacionalitat marroquina.

En els registres van confiscar 430 quilos d'haixix, dues pistoles, un revòlver, munició, 34.000 euros en efectiu, dues màquines envasadores al buit i una furgoneta amb un doble fons que havia estat usada per traslladar l'haixix.

Intervenció a Girona

La segona operació es va realitzar pels funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de Girona, que havien establert un control en la sortida 4 de l'AP-7, a l'entrada del municipi de Figueres, en què es van inspeccionar diversos camions de mercaderies per comprovar documentació i càrregues, així com realitzar inspeccions oculars de l'interior dels remolcs.

Un dels camions inspeccionats, de la qual cap tractor tenia matrícula marroquina i el remolc matrícula espanyola, va aixecar les sospites dels funcionaris a causa de l'actitud nerviosa i esquiva del conductor i a l'absència de càrrega del remolc. El camioner va declarar venir d'Algesires i adreçar-se a França per carregar envasos.

Els funcionaris van procedir a examinar detingudament el remolc i van localitzar un compartiment ocult, un doble fons, en interior del qual van trobar deu fardells d'haixix amb un pes de 381 quilos. Immediatament es va dur a terme la detenció del camioner per a la seva posada a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres juntament amb el material decomissat.

En ambdues actuacions els investigadors de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària sospiten que l'haixix anava a ser descarregat a Catalunya, on quedaria part de la droga i la resta tindria com destinació el nord d'Europa.

Els cinc detinguts han quedat a disposició judicial, decretant-se presó provisional per a quatre d'ells.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-1p6LO6VaPj