Salta al contingut principal

Intervinguda una embarcació semirígida amb 500 quilos de cocaïna en aigües pròximes a les Canarias

  • La llanxa interceptada portava 22 fardells amb substància estupefaent i es trobava proveïda amb el material necessari per a la seva posterior partida
  • La intervenció va ser realitzada en les proximitats de les illes occidentals pel vaixell ‘Còndor’ del Servei de Vigilància Duanera, en el transcurs de les tasques de patrulla i vigilància que té encomanades
  • Com a resultat de l'operació van ser detinguts els seus quatre tripulants, de diferents nacionalitats, entre ells un ciutadà espanyol

14 de gener de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb la Policia nacional i la Guàrdia Civil, han intervingut una embarcació semirígida amb 500 quilos de cocaïna en aigües pròximes a les Canarias.

L'operació va tenir lloc el passat 5 de gener, quan funcionaris de Vigilància Duanera embarcades en el patruller ‘Còndor’ de l'Agència Tributària, en l'exercici de les seves funcions de prevenció i repressió del contraban i narcotràfic, van iniciar a les 00.30 hores navegació de patrulla al sud-oest de les illes. L'actuació es va desenvolupar en col·laboració amb el CITCO (Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat) i el MAOC-N (Centre d'Anàlisi i Operacions Marítimes en matèria de narcotràfic).

Després d'un intens exercici de cerca, a les 14.30 hores del mateix dia, el patruller va localitzar en aigües properes a la illa de l'Hierro una petita embarcació pneumàtica amb motor forabord en direcció al sud de les illes Canàries que va aixecar sospites per estar fora de l'espai marítim propi d'aquest tipus d'embarcacions i que, en aproximar-se el ‘Còndor’, va iniciar una maniobra d'evasió.

Finalitzada la persecució de l'embarcació, es va procedir al seu abordatge pels funcionaris del patruller, que van trobar a primera vista un número considerable de borses que contenien cocaïna. A més, es van detectar diversos elements de pertret com bidons de gasolina, queviures, etc.

En total van ser decomissats 22 bonys, repartits entre sacs d'arpillera i borses impermeables, pes brut del qual total va ascendir a 519 quilos. La tripulació de l'embarcació intervinguda, composta per un ciutadà de nacionalitat espanyola, un de nacionalitat colombiana i dos de nacionalitat marroquina, van ser detinguts i traslladats juntament amb la càrrega fins al patruller ‘Còndor’ per a la seva custòdia, donat el precari estat de l'embarcació interceptada.

L'endemà, una vegada atracats al port de Las Palmas, un equip conjunt de Vigilància Duanera, Policia Nacional i Guàrdia Civil van procedir a la descàrrega dels efectes intervinguts i a la posada a disposició judicial de la substància estupefaent i els quatre detinguts. La causa està essent instruïda pel Jutjat Central NÚM. 1 de l'Audiència Nacional.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-twCtxqmykJ