Salta al contingut principal

Un detingut a Almendralejo per tràfic de drogues remesos mitjançant paqueteria

  • Si bé el "narcotest" indicava que es tractava de MDMA, investigacions prèvies apunten a què realment es podria intentar una droga de les catalogades com noves substàncies psicoactives

  • El paquet, de 106 grams de substància, havia estat remès a Extremadura mitjançant una empresa de paqueteria des de Burgos

30 de gener de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han detingut a una persona per tràfic de drogues remesos mitjançant paqueteria i ha confiscat 106 grams de substància estupefaent.

L'actuació va començar quan la Unitat Operativa de Burgos de Vigilància Duanera, després d'investigacions prèvies, va inspeccionar un paquet al centre logístic de l'empresa transportista, localitzat a Miranda d'Ebro, per resultar sospitós de transportar droga.

Els investigadors van realitzar el "narcotest" a la substància, donant com a resultat positiu en MDMA amb traça de cocaïna.

Després d'aquestes actuacions prèvies, es va rebre autorització del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Miranda d'Ebro per realitzar una  entrega vigilada del paquet, que tenia com origen els Països Baixos i destinació Almendralejo.

Així, el passat dia 29 de desembre es va establir l'operatiu d'entrega controlada, amb prèvia comunicació a la titular del Jutjat d'Instrucció-mixt núm. 3 d'Almendralejo en funcions de guàrdia.

En l'operatiu, realitzat per la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Badajoz, es va procedir a la detenció del receptor del paquet per la presumpta comissió d'un delicte de tràfic d'estupefaents.

El detingut va ser traslladat a les oficines de la Unitat Operativa de Badajoz per a la realització de les diferents diligències, donant compte a la titular del jutjat de guàrdia.

A més, els investigadors van procedir a la captura de la substància continguda en el paquet per considerar que s'estava cometent un delicte contra la salut pública.

Si bé el "narcotest" realitzat indicava que es tractava de MDMA, investigacions prèvies i les característiques morfològiques i d'aspecte de la substància confiscada apunten a què realment es tracti d'una substància psicoactiva del grup denominat "catinonas", droga catalogada com nova substància psicoactiva (NSP). Aquestes noves substàncies psicoactives o "drogues de disseny" constitueixen un risc per a la salut de les persones, i el seu trànsit s'ha convertit en un fenomen global. La UNODC i el Pla Nacional sobre Drogues adverteixen dels perills que suposen aquestes substàncies, sobretot entre els joves.

L'anàlisi final del contingut serà realitzat per l'institut de toxicologia competent.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es