Salta al contingut principal

Desmantellada una plantació "indoor" de marihuana en El Casar (Guadalajara)

  • L'operació s'ha saldat amb la detenció de cinc persones, a les que se'ls imputa un delicte contra la salut pública

  • Han confiscat un total de 65 quilos de marihuana, així com nombrosos útils i fertilitzants utilitzats per desenvolupar l'activitat il·lícita 

13 de febrer de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Comissaria Provincial de Guadalajara de la Policia Nacional, en una operació conjunta denominada ‘Aquest/Polska’, han desmantellat el passat 22 de gener una plantació ‘indoor’ a l'interior d'un habitatge del municipi del Casar (Guadalajara). En l'actuació han estat detingudes cinc persones i han confiscat 65 quilos de marihuana. 

La investigació va arrencar en el mes de gener passat, després de rebre informació d'un ciutadà que percebia un fort i desagradable olor en els voltants de l'immoble. Aquests indicis feien pensar que, en aquell lloc, localitzat des de l'inici de l'operació, es podria estar duent a terme una activitat il·lícita de cultiu de marihuana. 

Després de nombroses gestions que van corroborar les sospites dels agents, es va procedir a l'entrada i registre de l'habitatge, trobant en el seu interior 645 plantes de cànnabis en diferents estadis de creixement i floració. En total han confiscat 65 quilos de marihuana. 

L'estupefaent estava repartit en diferents estades, amb infraestructura adaptada per maximitzar el cultiu i amb una instal·lació elèctrica disposada per proveir els aparells de climatització, extracció d'aire, llums i un sistema de reg. A més de tot aquest material, també van confiscar nombrosos productes fertilitzants utilitzats per forçar el creixement de les plantes. 

Encara que l'habitatge disposava d'un sistema de vigilància per control remot i en el moment del registre no es va localitzar a ningú en l'interior, posteriorment es va detenir a un total de cinc persones, a les que se'ls imputa un delicte contra la salut pública. 

Finalment, es va aconseguir aclarir l'existència d'un enganxament il·legal al subministrament elèctric, per la qual cosa al principal investigat també se li imputa un delicte de defraudació de fluid elèctric. La investigació continua oberta sense que es descartin noves detencions.