Salta al contingut principal

Intervingut un enviament de cocaïna que viatjava impregnada en dues hamaques

  • Detingut en Vera (Almería) el responsable de la recepció de la mercaderia, que havia estat remesa des de l'Argentina amb la droga adherida a les tires de cuir

13 de febrer de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de Udyco de la Comissaria Provincial d'Almería, en una operació conjunta, han intervingut dos quilos de cocaïna que es trobaven impregnats en dues hamaques que havien estat enviades a Vera (Almería) a través d'una empresa de paqueteria.

L'operació va començar fa dos mesos, quan es va tenir la sospita de què s'estava utilitzant una empresa de paqueteria de la província d'Almería per introduir substàncies estupefaents, concretament cocaïna procedent de països sud-americans.

Després de realitzar diverses comprovacions, es va detectar la presència d'un enviament que procedia de l'Argentina, via Alemanya, amb destinació a Vera, que va aixecar les sospites dels investigadors. El contingut del paquet eren dues hamaques amb un pes d'uns 20 quilos.

Després de realitzar diferents proves de detecció d'estupefaents, els investigadors van confirmar que, impregnada en el cuir de les hamaques, es trobava la cocaïna.

A partir d'aquest moment es va sol·licitar l'entrega vigilada de l'enviament per tal d'identificar a la persona responsable.

Com a conseqüència de l'entrega controlada, el passat 25 de gener es va procedir a la detenció de la persona destinatària del paquet, de nacionalitat espanyola i veí de Vera, que ha estat posada a disposició judicial.

Les investigacions continuen, per tal de poder determinar la identitat de la resta de les persones implicades. L'autoritat judicial encarregada de la instrucció és el Jutjat número 3 de Vera (Almería).