Salta al contingut principal

L'Agència Tributària intervé 419 quilos de picada i 5.170 paquets de tabac de contraban en dues operacions consecutives a Sevilla

  • Tres detinguts per la seva presumpta participació en els fets

  • La primera de les actuacions ha suposat el desmantellament d'un centre clandestí de picada

19 de febrer de 2024.- El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària ha realitzat dues operacions consecutives en les que s'han intervingut 419 quilos de picada i 5.170 paquets de tabac a la província de Sevilla. Tres persones han resultat detingudes per la seva presumpta participació en els fets.

La primera de les operacions va consistir en el desmantellament d'un centre clandestí de picada de tabac en la localitat sevillana de Los Palacios y Villafranca.

L'operació, denominada ‘Llavor’, es va iniciar el mes de gener, en detectar els agents de la Unitat Operativa de Sevilla moviments sospitosos de diversos individus en una nau del municipi sevillà.

Amb l'avenç de les investigacions, es va poder identificar als presumptes responsables dels fets investigats, els quals acudien regularment al centre de picat.

El passat 7 de febrer es va establir un dispositiu per a la intercepció d'aquests individus, donant com a resultat la captura de 384 quilos de picada de tabac, ja envasada i disposada per a la seva venda en borses d'un quilo, així com tota la maquinària necessària per a la manufacturación de la mercaderia. Es van practicar dues detencions.

La investigació continua oberta, per la qual cosa no es descarta que es produeixin noves detencions en els propers dies.

Operatiu a Utrera

El segon operatiu s'ha desenvolupat en dues fases, dins la denominada operació ‘Dominic’.

La primera fase va tenir lloc dos dies després, el 9 de febrer. Fruit de les vigilàncies efectuades sobre un individu resident a Utrera, es va detectar que circulava amb un vehicle. En existir sospites fundades de què pogués transportar mercaderies il·lícites, se li va cridar l'alto i es va procedir al registre del turisme, on es van trobar un total de 2.350 paquets de tabac, per la qual cosa es va tramitar la corresponent infracció administrativa.

Després de continuar amb les investigacions i vigilàncies sobre el mateix individu, el passat 12 de febrer es va realitzar la segona fase de l'operació, quan se li va interceptar circulant amb un altre vehicle en el que transportava 1.360 paquets. Tot seguit, es va realitzar un registre en el seu domicili, que utilitzava com magatzem, i es van intervenir d'altres 1.460 paquets de tabac; així mateix, es van intervenir 35 quilos de picada i diversa maquinària per a la fabricació i elaboració del tabac.

El balanç total de l'operació ‘Dominic’ ha estat la confiscació de 5.170 paquets de tabac i 35 quilos de picada. A més, l'individu responsable del contraban ha estat detingut per la presumpta comissió d'un delicte continuat de contraban.

Tots els detinguts i els gèneres intervinguts en les dues operacions han estat llocs a disposició del Jutjat d'Utrera, en funcions de guàrdia.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-ikaCZVSFoN

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es