Salta al contingut principal

Desarticulats els nuclis de venda de roba falsificada en San Andrés

  • En l'operació s'han intervingut més de 6.000 peces de vestir de diferents marques i diners en efectiu

  • La valoració inicial de les peces confiscades supera els 700.000 euros

  • Han estat detingudes vuit persones per sengles delictes contra la Propietat Industrial i Contraban i s'han intervingut sis vehicles

2 de febrer de 2024.- Funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, agents de la Comissaria de Policia Nacional de San Andrés del Rabanedo i la Policia Municipal d'aquesta mateixa localitat, en el matí del dia de dijous i en el marc de l'operació ‘Crayfish’, han actuat contra diversos clans de venda de roba falsificada en una macrooperació en el mercat de Trobajo del Camino.

En l'àmbit de les investigacions dels delictes contra la propietat industrial i el contraban, es venen realitzant des de mesos endarrere diverses inspeccions i controls en diferents llocs tèxtils que es muntaven en el mercat i a vegades operaven d'unes altres ubicacions a la demarcació de San Andrés del Rabanedo. Tot l'operatiu ha seguit el protocol i les directrius que estableix el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària amb l'objectiu de poder verificar fefaentment si l'activitat que s'estava realitzant consistia en la comercialització de productes falsificats.

En el matí de dijous i de manera coordinada s'ha desenvolupat l'última fase de l'operació en un desplegament en el que han participat funcionaris de Vigilància Duanera, agents de la Policia Nacional i de la Policia Local de San Andrés del Rabanedo, confiscant més de 6.000 peces de roba de diferents marques conegudes i sis furgonetes. Les peces arribaven a Espanya des de Portugal a on es desplaçaven setmanalment els propietaris d'alguns llocs per carregar les seves furgonetes i comercialitzar la mercaderia en mercats de tot Espanya.

Durant les inspeccions es van localitzar nombroses peces de vestir de diferents marques que van ser examinades in situ pels pèrits i representants de les diferents marques, certificant des del primer moment la seva falsedat.

Pels fets investigats s'ha practicat la detenció de vuit persones presumptament pertanyents a cinc grups que es dedicats a la venda de productes falsificats.

Una vegada que han estat oïdes en declaració els detinguts han estat llocs en llibertat i emplaçats a comparèixer davant l'autoritat judicial quan siguin esmentats a aquest efecte.

Les diligències una vegada finalitzades i tot l'instruït fins al moment serà remès al Jutjat d'Instrucció de guàrdia de León.

Amb aquesta operació es dona per desarticulada totalment una xarxa de venda de roba falsificada de San Andrés del Rabanedo.