Salta al contingut principal

Intervinguts 276 quilos de cocaïna en un vaixell pesquer interceptat en aigües del golf de Cádiz

  • Després de la seva intercepció, el vaixell va ser traslladat al port d'Illa Cristina (Huelva) on es va trobar la droga

2 de febrer de 2024.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han procedit a la detenció de sis persones com presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, després de la intervenció de 276 quilos de cocaïna en un vaixell pesquer interceptat en aigües del golf de Cádiz.

Dins les investigacions dutes a terme, la Guàrdia Civil va tenir coneixement de què durant el matí del dia 29 de gener, una embarcació es desplaçava carregada de droga a través de les aigües del Golf de Cádiz.

Per això es va establir un dispositiu naval i aeri conformats per un helicòpter del Servei de Vigilància Duanera i mitjans navals del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil, duent-se a terme la intercepció d'una embarcació pesquera que operava al Golf de Cádiz i que aparentava efectuar tasques quotidianes de pesca d'arrossegui, essent traslladada al port d'Illa Cristina, per procedir a la seva inspecció.

Ja en terra, a l'interior de l'embarcació van ser localitzats 21 bonys de diferent mida, en interior del qual es trobaven ocults 276 quilos de cocaïna, sent procedent-se a la detenció dels tres tripulants, de nacionalitat espanyola.

En una segona fase del dispositiu, es va detectar i va procedir a interceptar una embarcació semirígida, de les conegudes com ‘narcollanxes’, que segons les investigacions hauria transbordat la droga a l'embarcació pesquera abans de la seva captura. Aquesta embarcació es trobava tripulada per tres persones, de nacionalitat espanyola, les quals van ser també detingudes i traslladats a terra.

Els sis detinguts, després de la seva posada a disposició judicial als Jutjats d'Ayamonte, han ingressat a la presó.

En l'operació han intervingut funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Huelva, agents de la Comandància de la Guàrdia Civil de Huelva de l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA), el Servei Marítim Provincial, Central COS Huelva, Servei Cinològic i patrulles de Companyia d'Ayamonte.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-Dqoz5kDbbb