Salta al contingut principal

Desarticulada una organització criminal dedicada al trànsit d'anabolitzants i blanqueig de capitals

  • La investigació s'ha dut a terme en dues fases; en la primera s'ha detingut a 24 persones per delictes contra la salut pública i delictes contra els consumidors, entre d'altres, i s'han intervingut 390.000 euros en efectiu i 24.000 euros en monedes virtuals, aconseguint aflorar un patrimoni als investigats de 7.500.000 euros
  • En la segona fase s'ha detingut a deu persones per blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal que haurien ingressat en efectiu més d'1.100.000 euros a través dels seus comptes i les d'empreses a nom seu, i haurien introduït en el circuit legal financer més de cinc milions d'euros de forma injustificada
  • L'organització obtenia els beneficis a través de la venda a Espanya d'anabolitzants en comerços de suplements alimentaris per a esportistes

27 de febrer de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional, han desarticulat a La Línea de la Concepción una organització criminal dedicada al tràfic il·lícit d'anabolitzants i al blanqueig de capitals. L'organització presumptament obtenia els beneficis a través de la venda a Espanya d'anabolitzants en comerços de suplements alimentaris per a esportistes. La investigació s'ha dut a terme en dues fases, en les que s'ha detingut a 24 persones per delictes contra la salut pública, entre d'altres, en la primera d'elles; i deu persones per blanqueig de capitals en la segona fase.

La investigació es va iniciar quan agents de la Unitat Central de Delinqüència Especialitzada i Violenta van rebre una comunicació procedent de l'Agregadoria de Bulgària a Espanya, en què s'informava de la remissió d'anabolitzants a través d'empreses de paqueteria a la província de Cádiz.

Després de les indagacions realitzades en la primera fase, a finals de 2022, es va detenir a 24 persones per delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal, delicte contra els consumidors i falsedat documental.

Durant aquesta primera fase d'explotació de l'operació policial es va culminar amb la intervenció de 390.000 euros en efectiu, 690.000 euros bloquejats en comptes bancaris, 24.000 euros en diferents criptomonedas, quatre vehicles intervinguts, i 53 vehicles i 25 propietats immobilitzades. El patrimoni aflorat del total dels investigats s'aproxima als 7.500.000 euros.

Investigació de blanqueig

En la segona fase, i a partir de la investigació patrimonial a l'efecte de blanqueig realitzada per Vigilància Duanera, es van analitzar més de cent comptes bancaris, s'ha pogut demostrar que durant els anys 2020 a 2022 els detinguts havien ingressat en efectiu més d'1.100.000 euros a través dels seus comptes personals i les d'empreses a nom seu, així com que han introduït en el circuit legal financer més de cinc milions d'euros de forma injustificada.

El gran volum de diners en efectiu utilitzat pels investigats ha quedat totalment acreditat a més de pel volum d'ingressos localitzats en els seus comptes, per les importants quantitats de diners en metàl·lic intervingudes en els registres realitzats, localitzant-se en alguns d'ells més de 100.000 euros en feixos de bitllets petits i distribuïts en diferents estades dels habitatges. Part de l'efectiu d'utilitzava per a l'adquisició de béns mobles i immobles abonats directament amb quantitats al comptat.

Aquesta investigació es va iniciar en el Jutjat d'Instrucció número u de San Roque (Cádiz), essent actualment instruïda pel Jutjat Central d'Instrucció número Cinc de Madrid.