Salta al contingut principal

Desmantellat a Sevilla un centre clandestí de picada de tabac de contraban

  • Intervinguda més d'una tona de picada de tabac, així com 200 quilos de full i maquinària per a picat, envasament i pesat
  • El producte confiscat té una valoració de 182.000 euros

5 de febrer de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Córdoba i agents de Policia Nacional d'Écija han desmantellat, en la seva lluita contra el trànsit de substàncies il·legals, un centre clandestí de picada de tabac de contraban en els voltants de la localitat de Fuentes d'Andalucía (Sevilla). En l'operació, realitzada a la matinada del passat 4 de gener, han estat detingudes dues persones de nacionalitat espanyola per un presumpte delicte de contraban de tabac.

Després de les investigacions dutes a terme per funcionaris de Vigilància Duanera i agents de la Policia Nacional, es va tenir coneixement d'entrades i sortides de vehicles a altes hores de la nit en una nau d'un polígon industrial als afores de Fuentes d'Andalucía, que resultaven sospitoses per poder estar realitzant algun tipus d'activitat il·lícita.

Una vegada localitzat un d'aquests vehicles als voltants d'Écija, es va procedir al seu seguiment, identificant a un dels ocupants com un individu del que constava informació sobre la seva dedicació prèvia al contraban de picada de tabac, per la qual cosa s'estableix el corresponent dispositiu de vigilància i control.

Després del seguiment de la furgoneta sospitosa a la matinada del passat 4 de gener, i quan anava a introduir-se a l'interior d'una nau del polígon industrial ‘El Colmenar’ de Fuentes d'Andalucía, es va procedir a la intervenció per part dels funcionaris actuants.

Mercaderia llista per a l'enviament a tot Espanya

Després de realitzar la inspecció de la nau es van localitzar 1.047 quilos de picada de tabac, 200 quilos de full de tabac per picar, una picadora amb dos motors, una balança i una envasadora al buit, a més de material d'embalatge. Gran quantitat de la mercaderia intervinguda es trobava ja en petites caixes de diverses pesades, empaquetades i precintades per al seu enviament a través d'empreses de missatgeria a tot el territori nacional.

En la intervenció van ser detinguts dos individus de la mateixa família i veïns d'Écija. A més de la mercaderia intervinguda, a l'interior de la nau havia gran quantitat de caixes buides, el que fa pensar als investigadors que en aquell lloc s'emportava exercint l'activitat il·lícita des de temps endarrere. La mercaderia confiscada, que mancava dels controls sanitaris i permisos pertinents, té una valoració aproximada de 182.000 euros.

Els detinguts han passat a disposició judicial i no es descarten noves detencions en continuar les investigacions.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-aYt2rNHKtI