Salta al contingut principal

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil desarticulen un centre de producció de marihuana a Otura (Granada)

  • Confiscades 570 plantes de "cànnabis satiu"

    21 de juny de 2024.- El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han desarticulat un centre de producció de marihuana a la localitat d'Otura (Granada). En aquesta operació, els agents han confiscat de 570 plantes de ‘cànnabis satiu’ en avançat estat de floració. Una dona ha estat investigada pels delictes de cultiu i elaboració de droga i per un delicte de defraudació d'electricitat.

    Els investigadors van descobrir, amb l'ajuda dels tècnics de la companyia subministradora d'electricitat, que existien com a mínim tres dobles connexions de servei il·legals a la xarxa elèctrica en tres habitatges de la localitat d'Otura.

    Després de realitzar una sèrie de mesuraments en aquests habitatges, es va constatar un elevat consum d'electricitat en una d'elles, per la qual cosa es va sospitar que els habitants poguessin estar cultivant cànnabis satiu de manera intensiva.

    Després d'obtenir l'autorització per registrar l'habitatge sospitós, els agents van procedir al registre i dins van trobar tota la infraestructura necessària per al cultiu i elaboració de la marihuana, així com 570 plantes de ‘cànnabis satiu’ amb sumidades florides.

    Els agents van descobrir que en els altres dos habitatges investigats havia sengles connexions il·legals a la xarxa elèctrica i els seus propietaris han estat investigats per un delicte de defraudació d'electricitat. Mentrestant, els operaris d'Endesa van aprofitar la presència policial per desmantellar aquests tres enganxaments il·legals a la xarxa amb seguretat.