Salta al contingut principal

Tancada l'operació"Vozka" després de la detenció dels transportistes i els encarregats del moviment de diners en efectiu de l'organització criminal

  • Dins l'explotació de la segona fase de l'operació"Vozka" han estat detingudes quatre persones i investigades unes altres cinc

7 de juny de 2024.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, en el marc de la segona fase de l'explotació de l'operació"vozka", han detingut a quatre persones i investigat a unes altres cinc, pertanyents a una organització criminal dedicada al blanqueig de capitals i tràfic de drogues. Amb aquesta segona fase els investigadors donen per tancada l'operació després de la detenció dels transportistes i els encarregats del moviment de diners en efectiu de l'organització criminal.

Aquesta organització criminal utilitzava els fons obtinguts del blanqueig de capitals procedent del narcotràfic, per fabricar embarcacions d'alta velocitat, que posteriorment eren traslladades a la zona de l'Estret, i utilitzades per al tràfic de drogues, i transport il·legal d'immigrants.

La segona fase de l'operació s'ha centrat en la detenció dels transportistes que es dedicaven als portis dels motors i cascos, així com dels membres secundaris de l'organització encarregats del moviment dels diners en efectiu.

Com a resultat d'aquesta segona fase, s'ha detingut a quatre persones i investigat a cinc pertanyents més a la trama criminal.

Els integrants d'aquesta organització criminal, realitzaven funcions vinculades amb el funcionament de l'estructura econòmica, societària o bancària, utilitzada per al blanqueig de capitals i com cobertura per complimentar pagaments i adquirir el material nàutic, que venia essent destinat a la construcció de "narcollanxes" o en suport d'unes altres organitzacions de narcotraficants per via marítima que necessitaven proveir-se d'aquest material amb certa opacitat.

El "modus operandi "utilitzat per aquesta organització consistia en emblanquinar els diners a través de comptes d'empreses fictícies o sense activitat, per a després adquirir amb aquells fons material nàutic (motors fora borda, radars, fibra …) que posteriorment traslladaven i emmagatzemaven en una nau del nord de Portugal i, després d'esborrar les numeracions, era utilitzat per a l'elaboració de "narcollanxes", que es traslladaven en camions fins a la zona de l'Estret de Gibraltar.

L'Operació està dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 2 d'Ourense, i pel Fiscal Antidroga de la Fiscalia d'Ourense.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-ekTaBQz1Yt