Salta al contingut principal

Un detingut per intentar introduir 2,8 quilos de cabdells de marihuana a Cantabria

  • La droga venia en un paquet procedent d'Itàlia i va ser objecte d'una entrega vigilada després de detectar-se inicialment a Barcelona

12 de març de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Cantabria han procedit a la detenció d'un home com presumpte autor d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, i s'han intervingut 2,8 quilos de cabdells de marihuana i 500 grams de pol·len de ‘cànnabis’.

L'actuació va començar després de la comunicació rebuda el passat dia 4 de març en la Unitat Regional Operativa de Vigilància Duanera de Barcelona, en què els responsables de l'empresa que transportava el paquet amb la droga van avisar de la troballa en les seves instal·lacions de Barcelona d'un enviament que, en ser examinat per llamps X, presentava densitats compatibles amb substàncies estupefaents.

Immediatament, funcionaris de Vigilància Duanera a Barcelona es van personar en aquelles instal·lacions i van procedir a la inspecció del paquet, constatant-se que contenia les substàncies prohibides. Posteriorment es va requerir a l'autoritat judicial autorització per realitzar una entrega vigilada del paquet fins al seu destinatari final.

Una vegada rebuda l'autorització, el paquet va ser entregat pels funcionaris de Vigilància Duanera a Cantabria al seu receptor, H.M.G, propietari d'un ‘grow shop’ en la localitat de Renedo de Piélagos, sent procedent-se immediatament a la seva detenció i essent lloc a disposició del Jutjat de Guàrdia de Santander. Posteriorment es va realitzar el registre del seu local comercial.

La droga procedia d'Itàlia, des d'on havia estat enviada mitjançant una empresa de paqueteria. El propietari del local, a més, tenia un canal de venda a Internet a través d'una pàgina web.

‘Grow shop’

Els ‘grow shop’ són botigues especialitzades en l'assessorament i la venda de productes per al cultiu de ‘cànnabis’. En la botiga es comercialitza el material necessari i les eines per dur a terme tot el procés de cultiu.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït: 900 35 13 78

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es