Salta al contingut principal

Recuperats diversos telèfons mòbils d'alta gamma robats a Tenerife que anaven a ser enviats a Romania

  • L'operació, denominada ‘Phone post’ s'ha saldat amb una persona detinguda i dos investigades

  • Van ser recuperats 17 telèfons mòbils d'alta gamma, un traductor intel·ligent i diferents divises, valor del qual total ascendeix a més de 7.000 euros

  • Els telèfons decomissats van ser denunciats com sostrets en zones turístiques de la illa, e anaven a ser enviades via postal a Romania, ben ocults entre diferents peces de roba i paquets de menjar

15 de març de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i de la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació ‘Phone Post’ han recuperat 17 telèfons d'alta gamma que havien estat robats en zones turístiques de la illa de Tenerife i que anaven a ser enviades via postal a Romania. En l'operació s'ha detingut a una persona i s'ha investigat a unes altres dos.

La investigació va començar després de la inspecció duta a terme per membres d'ambdós cossos sobre paquets postals a la Illa de Tenerife, dins el marc de les funcions de resguard fiscal per al control dels recintes duaners. Després de la troballa dels telèfons mòbils presumptament robats, es va iniciar una investigació conjunta per descobrir als responsables dels robatoris i als propietaris dels telèfons.

Com fruit de les investigacions, el passat dia 26 de febrer van ser localitzades i identificades tres persones relacionades amb els fets. Dos d'elles van resultar investigades i la tercera va ser detinguda i posada a disposició judicial en el Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Santa Cruz de Tenerife. Als implicats se'ls va intervenir un traductor intel·ligent i diverses divises per valor de més de 7.000 euros.

Després de la realització de diferents gestions es va poder contactar amb algun dels legítims propietaris, alguns en el seu país d'origen a l'estranger, podent fins i tot tornar algun dels terminals.

El ‘modus operandi ’utilitzat pels autors dels robatoris és principalment el que es coneix com ‘furt al descuit’, que consisteix en aprofitar qualsevol tipus de distracció o fins i tot provocar situacions per poder accedir a les pertinences de les seves víctimes. Els objectius prioritaris escollits són estrangers de vacances en la illa. Una vegada reunit un número considerable d'objectes de valor, són remesos per via postal, sota falsa declaració, a un altre país comunitari.

L'operació ha estat realitzada per la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Unitat d'Anàlisi d'Investigació de Fiscal i Fronteres (UDAIFF) de la Secció de Resguard Fiscal i Fronteres.