Salta al contingut principal

Detectat un frau de gasoil bonificat de diverses societats i empresaris a la província de Badajoz

  • Les actuacions se salden amb vuit investigats per ús indegut de gasoil bonificat després de comprovar l'existència d'aquest producte en 15 vehicle

  • S'ha actuat en quatre punts de recepció del gasoil ‘B’ de dues localitats

  • La normativa tributària preveu sancions d'entre 3.600 i 7.200 euros per vehicle en cas d'ús fraudulent

25 de març de 2024.- La Unitat de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Badajoz, juntament amb membres de la Patrulla Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil de Badajoz i Villanueva de la Serena, han detectat un frau de gasoil bonificat generat per diverses societats i empresaris a la província de Badajoz. Com a conseqüència de les actuacions, sis individus es consideren presumptes infractors administratius per ús indegut de gasoil i dos més són investigats com possibles relacionats també amb l'activitat fraudulenta.

Les actuacions, dutes a terme el passat 14 de març en diferents punts dels municipis de Castuera i Campanario, es van centrar en el control d'instal·lacions de recepció de gasoil bonificat; concretament del denominat gasoil ‘B’, i destinat principalment a l'ús agrícola.

En aquest context es va procedir a la supervisió de quatre punts de recepció de gasoil ‘B’, així com a les comprovacions de possibles irregularitats en el seu ús en vehicles no autoritzats per això.

Al municipi de Castuera es van revisar tres dipòsits, un situat en un taller i botiga de venda d'automòbils, amb capacitat de 2000 litres, un altre en les instal·lacions d'una explotació ramadera i fàbrica de pinsos, igualment amb 2000 litres de capacitat; i un tercer localitzat en un magatzem i amb 1.000 litres de capacitat. El quart dipòsit, amb una capacitat també de 1.000 litres, es trobava en un taller de reparació de xapa i pintura d'automòbils al municipi de Campanario.

En relació també amb el possible ús irregular de gasoil ‘B’, es van dur a terme comprovacions en un número elevat de vehicles de diferents característiques, com turismes, camions i vehicles especials, resultant un total de 15 comprovacions positives després d'extracció i anàlisi de mostres, per la qual cosa es va procedir a aixecar les corresponents actes.

D'acord amb la normativa d'Impostos Especials, i tenint en compte la potència fiscal dels 15 vehicles, les sancions econòmiques per cadascun d'ells oscil·laran entre els 3.600 i els 7.200 euros.