Salta al contingut principal

Dos detinguts per intentar introduir a prop de 8,5 quilos de cocaïna per l'aeroport de Santander

  • La droga venia a l'interior d'una maleta, oculta en paquets de productes d'alimentació

06 de març de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributaria i efectius de la Guàrdia Civil de Cantabria, han procedit a la detenció d'un home i una dona, de 34 i 31 anys d'edat, naturals de Colòmbia, com presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues, intervenint-se uns 8,5 quilos de cocaïna a l'aeroport de Santander.

Els investigadors del Servei de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil que actuen en qualitat de Resguard Fiscal de l'Estat, sota la dependència funcional de la Dependència Regional de Duanes i IE de l'Agència Tributària, diàriament realitzan, entre altres actuacions, inspeccions de passatgers i equipatges segons criteris preventius de risc.

El passat 3 de març, fruit d'aquests controls, es va detectar una maleta procedent de Colòmbia, que no havia pogut ser recollida pels seus propietaris, en haver estat ubicada en un altre vol.

Aquesta maleta va infondre sospites, essent inspeccionada l'endemà per agents de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil, en presència de l'home que es va personar per a la seva recollida, trobant en el seu interior diversos paquets de productes alimentaris.

Després d'examinar aquests paquets, i dutes a terme proves amb reactius per detectar si les substàncies que contenien eren estupefaents, van llançar un resultat positiu de cocaïna, sent procedent en aquell mateix instant a la detenció de l'home, que s'havia desplaçat a recollir la maleta.

Continuades les indagacions, es va poder esbrinar que el ja detingut havia arribat a l'aeroport per recollir la maleta, acompanyat d'una dona, la qual es va absentar del mateix, essent localitzada i detinguda posteriorment en un hotel de Santander.

Procedència de la droga

Les investigacions van mostrar que els ara detinguts havien arribat diumenge passat a l'aeroport de Santander, procedents de Bogotà (Colòmbia), havent realitzat escala a Madrid.

La maleta que ells traslladaven des de Colòmbia, pel que sembla, no va poder ser ubicada en el mateix vol de Madrid a Santander, en què viatjaven aquestes dues persones, motiu pel qual va ser recol·locada en el següent.

Igualment, es va poder esbrinar que la parella tenia previst tornar novament a Colòmbia en propers dies.

Els detinguts han passat en el matí del dia 5 de març a disposició del Jutjat de Guàrdia de Santander, qui ha decretat el seu ingrés a la presó.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-9O1rbOVkWs