Salta al contingut principal

Interceptats al port d'Algesires vuit vehicles robats als Estats Units

  • Els vehicles van arribar al port d'Algesires en quatre contenidors procedents del port de Newark (Estats Units)
  • El valor de mercat dels vehicles recuperats ascendeix a més de 390.000 euros

20 de maig de 2024.- La Unitat d'Anàlisi de risc (ULAR) composta per funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i Guàrdies Civils de la Companyia de Fiscal i Fronteres del port d'Algesires, ha interceptat en les instal·lacions del port d'Algesires vuit vehicles robats en quatre contenidors procedents dels Estats Units.

Fruit dels treballs de control, identificació i inspecció de contenidors, amb destinació o trànsit a Espanya, que la ULAR realitza diàriament en la terminal de contenidors del port d'Algesires i després d'un minuciós treball d'anàlisi, els agents van detectar quatre contenidors procedents del port de Newark (Estats Units), contingut del qual podia no correspondre amb la mercaderia declarada.

Davant les sospites, els agents van procedir a l'obertura dels contenidors, trobant en el seu interior vuit vehicles d'alta gamma amb un valor de mercat superior als 390.000 euros.

Després de les verificacions oportunes, en col·laboració amb els enllaços dels Estats Units, els agents van comprovar que es tractava de vehicles robats al país americà.

Els vehicles van ser intervinguts per procedir a la devolució al seu país d'origen per ser entregats als seus respectius propietaris. Dels fets s'han instruït les corresponents diligències, les quals han estat posades a disposició de l'autoritat judicial.