Salta al contingut principal

Desarticulats dos punts negres de tràfic de drogues sintètics a Maspalomas

  • L'operació va concloure amb la desarticulació de dos punts de venda de drogues sintètiques en la zona d'oci de Platja de l'Anglès

  • Van ser detingudes dues persones i va confiscar diversa substància estupefaent i psicotròpica, a més de 3.000 euros en efectiu

27 de maig de 2024.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Las Palmas juntament amb la Policia Nacional han detingut a dos homes, de 32 i 39 anys d'edat amb antecedents policials, com presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues.

La investigació va ser iniciada per la Policia Nacional l'any 2022, després de rebre els agents informació de què els investigats es desplaçaven a una zona d'oci nocturn de Maspalomas (Gran Canària) per captar clients.

Les indagacions dutes a terme pels agents van verificar que també venien la droga en els seus domicilis, on l'elaboraven mitjançant l'ús de precursors químics fiscalitzats, o bé fent ús de substàncies químiques no fiscalitzades (preprecursors) encara per les convencions internacionals. Això comporta un perill evident per a la salut pública, en tractar-se de substàncies que causen greu dany a la mateixa, i en les que l'ús de multitud de preparats, àcids, alcohols i dissolvents acaben generant un abundant dany a la salut del consumidor final.

Amb el corresponent manament judicial, es van realitzar dues entrades i registres en els domicilis de les dues persones investigades, procedint a la confiscació de 143 pastilles d'èxtasi, 190 grams de mefedrona, 35 grams d'amfetamina, 13 grams de MDMA, 12 grams de tusi-2CB, 4 grams de ketamina, 1,6 grams de metanfetamina, 51,59 mil·lilitres de GHB, 7758 mil·lilitres de GBL i 3.000 euros en efectiu, a més de nombrosa documentació.

Finalment, van ser detinguts dos homes com presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i llocs a disposició de l'Autoritat Judicial competent.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-gmBDBBLJ4o