Salta al contingut principal

Sancions, recàrrecs i interessos: Servei de prestació de conformitat en seu electrònica

Tenint en compte les demandes dels contribuents, s'ofereix un nou servei a la seu electrònica de l'AEAT amb la finalitat de facilitar i agilitzar la realització de determinats tràmits en els procediments de sancions tributàries i en els de recàrrecs i interessos de demora per presentació d'autoliquidacions fora de termini.

Una vegada rebuda la notificació d'una proposta de sanció tributària o de recàrrec/interessos de demora, i quan els contribuents voluntàriament així el decideixin (en cas contrari, el procediment seguirà els terminis habituals de resolució), podran accedir a l'apartat ‘ELS MEUS EXPEDIENTS' de la seu electrònica, on s'oferiran tres opcions que s'aniran habilitant progressivament a mesura que es vagi utilitzant cadascuna d'elles.

En el propi text de la proposta s'informa al contribuent de l'existència d'aquest servei i del lloc en el que es troba disponible.

La primera opció consisteix en la possibilitat de prestar la conformitat expressa a la proposta rebuda, cas en què es generarà una diligència de prestació d'aquesta conformitat.

La segona opció és la possibilitat de generar i recollir de manera immediata la resolució del procediment, obtenint amb això la carta de pagament de la sanció, el recàrrec o els interessos de demora. Aquesta segona opció només estarà disponible en aquells expedients en els que prèviament s'hagi prestat la conformitat en seu i no suposa alteració alguna en els terminis de pagament i de recurs.

Finalment, la tercera opció, per a qui hagi fet ús de les dues primeres, consisteix en un accés als serveis que ofereix l'AEAT en seu electrònica per realitzar el pagament del deute (càrrec en compte i pagament amb targeta crèdit/dèbit), amb possibilitat de visualitzar i descarregar el justificant del pagament.

Per accedir al servei resulta imprescindible disposar de Cl@ve Mòbil, certificat digital o DNI electrònic.