Salta al contingut principal

L'Agència Tributària envia a la Fiscalia informació sobre 80 dipòsits bancaris de Liechtenstein, amb 198 titulars i beneficiaris, per possible delicte fiscal

L'Agència Tributària ha enviat aquesta setmana a la Fiscalia Anticorrupció informació sobre 80 dipòsits bancaris de Liechtenstein amb 198 titulars i beneficiaris individuals amb residència a Espanya, per a la seva investigació per la possible comissió de delicte fiscal.

22 d'abril de 2008. L'Agència Tributària ha enviat aquesta setmana a la Fiscalia Anticorrupció informació sobre 80 dipòsits bancaris de Liechtenstein amb 198 titulars i beneficiaris individuals amb residència a Espanya, per a la seva investigació per la possible comissió de delicte fiscal. Els dipòsits corresponen a grups familiars amb diversos titulars i beneficiaris diferents.

L'Agència Tributària culmina així l'anàlisi d'informació sobre ciutadans espanyols inclosos en les llistes de comptes i dipòsits bancaris de Liechtenstein. L'Agència Tributària confirma que s'han produïda regularitzacions voluntàries extemporànies pels mateixos motius de la investigació.

Les administracions tributàries d'Espanya, Austràlia, el Canadà, França, Itàlia, Nova Zelanda, Suècia, el Regne Unit i els Estats Units, entre d'altres, treballen de manera coordinada després de descobrir-se comptes i dipòsits bancaris a Liechtenstein amb el propòsit d'evadir el pagament d'impostos.

Descobriments com aquest confirmen les conclusions del Fòrum d'Administració Tributària de l'OCDE d'establir els estàndards de transparència i intercanvi efectiu d'informació respecte a les operacions realitzades amb paradisos fiscals.