Salta al contingut principal

L'Agència Tributària incauta 500.000 paquets de tabac de contraban, presumptament falsificat, a Leganés (Madrid):

•  L'actuació és conseqüència de l'“Operació Primavera”, dirigida al control d'activitats en naus i magatzems de polígons comercials i industrials.

•  Han resultat detinguts dos ciutadans d'origen bulgaro.

Madrid, 5 d'agost de 2008. Funcionaris del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, han culminat una important operació contra el contraban de tabac a Madrid.

Divendres passat 1 d'agost i en el desenvolupament de la denominada “Operació Primavera” en el Polígono Industrial de Prado Overa del municipi madrileny de Leganés, va ser detectada la descàrrega del contenidor MSKU0086144, que procedent de Yantina (Xina) havien entrat a Espanya pel port de Málaga, declarant transportar peces de vestir, mercaderia aquesta utilitzada com tapadora o camuflatge del tabac de contraban.

Després d'unes primeres files de caixes que contenien peces de vestir i material esportiu, van aparèixer 500.000 paquets de tabac de contraban, d'una coneguda marca comercial, presumptament falsificat, valor del qual en el mercat ascendiria a més de milió i mig d'euros.

Com a resultat d'aquestes actuacions van ser detinguts dos individus de nacionalitat búlgara que responen a les inicials G.N. i B.K. als que se'ls imputen presumptes delictes de contraban i relatius a la propietat intel·lectual i industrial. Qualsevol les actuacions, els gèneres intervinguts i les persones detingudes han estat posades a disposició del Jutjat d'instrucció núm. 1 de Leganés, continuant-se amb les investigacions.

En l'operació han participat funcionaris de Direcció Adjunta de Vigilància Duanera (Departament de Duanes) adscrits a la Unitat Regional Operativa de Madrid.

Madrid, 5 d'agost de 2008