Salta al contingut principal

L'Agència Tributària decomissa 3,7 tones d'haixix en la desembocadura del Guadalquivir

Lluita contra el narcotràfic. La confiscació s'ha realitzat gràcies a tres operacions consecutives com a conseqüència del dispositiu especial de control del litoral realitzat per Vigilància Duanera a Andalucía.

1 de juliol de 2009. L'Agència Tributària ha confiscat de 3.750 quilograms d'haixix a la província de Cádiz en tres operacions consecutives dutes a terme per funcionaris de Vigilància Duanera en els últims cinc dies.
La primera operació es va iniciar la nit del dia 26 de juny, quan es va detectar una embarcació pneumàtica semirígida, d'uns 12 metres d'eslora i dotada de 3 motors, que navegava sense llums, a gran velocitat i rumb cap a la desembocadura del riu Guadalquivir, sent procedent-se al seu control i seguiment per diverses unitats aeronavals i terrestres de l'Agència Tributària.
La intervenció es va produir quan els narcotraficants van començar a alijar en un varador de la desembocadura conegut com ‘Bonança’, del terme municipal de Sanlúcar de Barrameda, intervenint llavors els funcionaris de l'Agència Tributària de forma simultània per mar i aire.
El recompte de la droga intervinguda llança un pes de 390 quilos de resina d'haixix, distribuïts en 13 fardells.
La segona operació es va desenvolupar a la matinada del dia 28 de juny en ser albirada per funcionaris de duanes una altra embarcació pneumàtica semirígida, també d'uns 12 metres d'eslora i amb 3 motors, que navegava rumb cap a la desembocadura del riu Guadalquivir. En començar l'aproximació a l'embarcador “Real Fernando”, també de Sanlúcar de Barrameda, van intervenir els funcionaris de l'Agència Tributària. Després de la inspecció, es van trobar un total de 76 fardells amb un pes aproximat de 2.280 quilos de resina d'haixix a l'interior d'un remolc del que tirava un vehicle totterreny.
La tercera operació es va produir durant la matinada del dia 30 de juny en Punta Montijano, terme municipal de Chipiona (Cádiz), quan efectius de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van abordar una embarcació pneumàtica que estava essent vigilada i que, en advertir la presència d'un dels patrullers, va emprendre la fugida, llançant al mar una quantitat indeterminada de bonys d'arpillera. Han pogut recuperar-se de l'aigua un total de 36 fardells amb un pes aproximat de 1.080 quilos de resina d'haixix.
Totes les operacions continuen obertes, per la qual cosa no es descarta que es produeixin detencions en els propers dies. Tant els mitjans com la droga intervinguda es troben a disposició del Jutjat d'Instrucció de Sanlúcar de Barrameda en funcions de guàrdia.