Salta al contingut principal

L'Agència Tributària decomissa més de 3.000 quilos d'haixix a la província de Cádiz

En l'operació “Llamàntol” s'ha detingut a una persona i s'ha intervingut un pesquer

07 de juliol de 2009. L'Agència Tributària ha confiscat d'uns 3.240 quilograms d'haixix a la matinada de divendres passat dia 3 de juliol en una operació contra el narcotràfic a Sanlúcar de Barrameda, a la província de Cádiz.

L'operació, denominat “Llamàntol” forma part d'un dispositiu especial de vigilància que realitza el Departament de Duanes de l'Agència Tributària sobre la desembocadura del riu Guadalquivir i sobre embarcacions potencialment susceptibles de dedicar-se a activitats il·lícites. En el marc d'aquesta operació, els funcionaris de Vigilància Duanera van localitzar un pesquer sospitós de narcotràfic establint-se un dispositiu de  vigilància, en què van participar diverses unitats aeronavals i terrestres.

Una vegada que l'embarcació va amarrar en el moll de Bonança, de la localitat de Sanlúcar de Barrameda, es va decidir mantenir la vigilància sobre la mateixa. Quan es va procedir al seu reconeixement, no es va trobar a cap persona a bord, encara que a primera vista es va observar que l'esmentat pesquer transportava un número considerable de bonys d'arpillera i ràfia, dels comunament utilitzats per al transport d'aquesta classe d'estupefaents.

Després del corresponent registre, la droga intervinguda va llançar un pes aproximat de 3.240 quilos de resina d'haixix, distribuïts en 108 fardells de similars característiques, sent procedent-se a la localització i detenció del propietari del pesquer.

L'Agència Tributària continua la investigació, no descartant-se noves detencions. Tant el detingut, com la droga i l'embarcació intervinguda, han passat a disposició del Jutjat de Sanlúcar de Barrameda (Cádiz), en funcions de guàrdia.