Salta al contingut principal

L'Agència Tributària intervé objectes falsificats i tabac de contraban per un import de més de 7 milions d'euros

L'Agència Tributària ha participat durant els últims dies en diferents operacions contra el contraban i la pirateria, en col·laboració amb la Guàrdia Civil a Barcelona i Vigo, i amb la Policia Municipal a Madrid. En total, s'han decomissat 126.000 objectes falsificats per un import de 4.210.000 euros i 1.520.000 paquets de tabac de contraban valorades en 3.497.100 euros.

OPERACIÓ ‘FLAQUIDERMO’

L'operació denominada “Flaquidermo” es va desenvolupar en col·laboració amb la Policia Municipal de Madrid el passat 16 d'octubre, amb diversos registres a Madrid i Leganés. Com a resultat van confiscar 45.070 euros en efectiu, 48.990 paquets de tabac, 60.272 productes cosmètics, 5.697 rellotges, 4.883 ulleres de sol, 1.450 fundes d'ulleres, 4.350 bosses, carteres i cinturons, 281 peces tèxtils, 200 peces de bijuteria, 220 jocs de videoconsoles, 49 afaitadores elèctriques, 228 plomes i bolígrafs i 14 telèfons mòbils.

Com a conseqüència d'aquesta operació van ser detingudes i posades a disposició judicial dues persones, va confiscar un vehicle i es va procedir a l'embargament i bloqueig de diversos comptes bancaris per un import total de 100.000 euros.

MÉS INTERVENCIONS ALS PORTS DE BARCELONA I VIGO

En una operació en diverses fases i en col·laboració amb la Guàrdia Civil, l'Agència Tributària va decomissar en la Duana del port de Barcelona una primera partida de 462.500 paquets de tabac de contraban presumptament falsificat que havia arribat en un contenidor procedent de la Xina i que es declarava com mercaderia d'articles d'aixetes.

Després de la seva obertura, es va trobar en el seu interior tabac de contraban John Player. Les investigacions posteriors van permetre intervenir un altre contenidor arribat al port de Barcelona també des de la Xina, que declarava com mercaderia material esportiu. En obrir-ho, es van trobar en el seu interior 465.500 paquets de tabac de contraban i presumptament falsificat de les marques John Player, Benson & Hedges i Superking.

En ambdós casos, els paquets tenien precintes fiscals irlandeses falsificades, per la qual cosa els investigadors suposen que la destinació final era un transbord cap a Irlanda. També van confiscar d'altres 92.000 paquets de tabac Marlboro de contraban, presumptament falsificat, amb precintes fiscals espanyoles falsificades en un magatzem ubicat a la localitat de Molins de Rei.

En tots els casos s'havia usurpat la identitat de l'empresa destinatària. Les importacions s'havien fet sense el seu consentiment per terceres persones que havien falsificat la documentació comercial que emparava les operacions d'importació. Les diligències instruïdes i el  tabac intervingut han estat llocs a disposició dels Jutjats d'Instrucció de Guàrdia.

D'altra banda, l'Agència Tributària va confiscar aquest dilluns, 25 d'octubre, 500.000 paquets de marca Marlboro al port de Vigo.

El tabac de contraban es va detectar en un contenidor procedent de la Xina i amb destinació Portugal. El tabac estava ocult entre altres mercaderies i es declarava com cristalleria.

Els mitjans interessats en les imatges dels objectes decomissats poden posar-se en contacte amb el Gabinet de Premsa de l'Agència Tributària.