Salta al contingut principal

La Policia Nacional i l'Agència Tributària desarticulen un grup organitzat internacional dedicat al tràfic de cocaïna

Hi ha set persones detingudes i s'han intervingut 814 quilos de cocaïna en el doble fons d'un camió. La droga va ser carregada a l'Argentina, en un camió que simulava haver participat en el Ral·li París Dakar. En l'operació han col·laborat la Policia Federal i la Duana argentines.

Agents del GRECO d'Eivissa  i de la  UDYCO de la Direcció Superior de Policia Catalunya al costat d'agents de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària  de Catalunya i el País Basc han desarticulat un grup organitzat internacional dedicat al tràfic de cocaïna. S'han detingut a set  persones i intervingut 814 kg. de cocaïna.

L'operació es va iniciar el 2009 quan per investigacions del cos nacional de policia es va tenir coneixement de la possible introducció d'una important quantitat de cocaïna amagada en el doble fons d'un camió.

Amb la finalitat d'eludir els possibles controls duaners van utilitzar un camió de ral·li, serigrafiat amb publicitat i logotips del ral·li París Dakar, per fer-se passar per un vehicle de l'organització.

El camió va partir de Bilbao a principis de gener per coincidir amb la prova esportiva i aprofitar per amagar la cocaïna en els buits fabricats expressament a terra del remolc.

És a partir d'aquell moment quan la Duana espanyola i argentina posen en marxa els seus sistemes de control, per detectar la sortida del camió de l'Argentina i la seva tornada al port de Bilbao.

Finalment el camió va arribar el dia 9 d'abril de 2010 al port de Bilbao i després de confirmar amb l'escàner de contenidors de la Duana l'existència de la cocaïna es van iniciar les detencions als ports de Bilbao, Eivissa i Barcelona.