Salta al contingut principal

L'Agència Tributària decomissa més 1.500 kg. d'haixix a la província de Cádiz

S'ha intervingut una embarcació tipus pneumàtica i un vehicle totterreny.

L'Agència Tributària ha confiscat de 1.550 quilograms d'haixix a la matinada de dissabte en una operació contra el narcotràfic duta a terme per funcionaris de Vigilància Duanera de Cádiz.

L'operació, denominada "ZÁFIRO", es va iniciar cap a la 01:00 hores de dissabte quan un dispositiu de vigilància va detectar una embarcació, del tipus pneumàtica semirígida, d'uns 7 metres d'eslora, que navegava rumb cap a les costes de Sanlúcar de Barrameda (Cádiz).

Sobre les 04.00 hores del mateix dia l'objectiu vigilat es va adreçar cap a la zona coneguda com "Punta Montijo" en el terme municipal de Sanlúcar de Barrameda, per la qual cosa el patruller de Vigilància Duanera va iniciar el seu seguiment i va procedir a la seva intercepció en el moment de la partida.

Després d'un recompte exhaustiu de la droga intervinguda aquesta va llançar un pes aproximat de 1.550 quilos de resina d'haixix, distribuïts en 52 fardells de similars característiques.

També es va intervenir un vehicle totterreny el qual es trobava obert i sense ningú en el seu interior en les proximitats de la zona de partida.

La investigació continua oberta, per la qual cosa no es descarta que es produeixi alguna detenció en les properes hores. Tant la droga com l'embarcació intervinguda, han passat a disposició del Jutjat de Sanlúcar de Barrameda (Cádiz), en funcions de guàrdia.

L'operació"ZÁFIRO" forma part d'un dispositiu especial de vigilància desenvolupada per funcionaris de Vigilància Duanera adscrits a la plantilla de Cádiz de l'Agència Tributària, que té per objecte lluitar contra el contraban de mercaderia sensibles i contra el narcotràfic.