Salta al contingut principal

L'Agència Tributària adverteix d'un intent de frau tipus 'Phishing' a través d'Internet

L'engany fa referència a una suposada informació que impossibilita l'enviament de la devolució de la campanya de Renda 09 i suplanta la imatge de l'Agència Tributària.

 L'Agència Tributària ha detectat un enviament de comunicacions per correu electrònic en el que suplantant a l'organisme tributari es comenta que: “Tenint en compte la informació de què disposa l'Agència Tributària no ha estat possible tornar-li l'import que li correspon després de revisar el seu Esborrany de Renda en l'actual campanya de Renda 09”.

Posteriorment se sol·licita que es comuniquin dades suposadament no disponibles accedint a un enllaç que porta una direcció en la que se suplanta novament la identitat i imatge de l'Agència Tributària per deixar allà informació personal econòmica del contribuent com números de compte o targetes de crèdit.

L'enviament d'aquests correus fraudulents, coneguts com ‘phishing’, va ser detectat a mig matí d'avui gràcies a la col·laboració dels internautes que es van posar en contacte amb els serveis d'informació de l'Agència Tributària. Ja s'han pres les mesures necessàries per perseguir aquest intent de frau.

L'Agència tributària recorda que la millor mesura és la prevenció dels usuaris davant comunicacions sospitoses que incloguin la petició de dades bancàries i agraeix la presta col·laboració per informar d'aquest tipus de fraus.

Finalment, l'Agència Tributària torna a recordar que mai sol·licita informació confidencial, econòmica o personal, ni números de compte, ni números de targeta dels contribuents, per correu electrònic.