Salta al contingut principal

L'Agència Tributària decomissa més de 20.000 quilos d'haixix en la major operació marítima contra el narcotràfic dels últims 10 anys

L'operació és conseqüència del dispositiu de vigilància amb mitjans aeronavals que Vigilància Duanera duu a terme en les costes espanyoles. S'ha interceptat una embarcació amb 3 tripulants de nacionalitat holandesa, que han estat detinguts.

L'Agència Tributària ha confiscat de 20.000 quilograms d'haixix, en la major operació marítima contra el narcotràfic dels últims deu anys i una de les cinc més importants de la història en la lluita contra el narcotràfic.

L'operació denominada TELENO, duta a terme per funcionaris de Vigilància Duanera d'Andalucía i Galícia, es va iniciar fa diversos dies quan es va tenir coneixement a Galícia que una embarcació tipus pesquer, amb bandera holandesa i d'uns 40 metres d'eslora, podria adreçar-se cap a les costes atlàntiques del Marroc amb la intenció de carregar una important quantitat d'haixix.

Davant l'alerta rebuda, es va establir un dispositiu de control i vigilància amb mitjans aeronavals, que va permetre que un avió del Departament de Duanes de l'Agència Tributària albirés l'objectiu a les 13.50 hores del dia 11 de novembre de 2010, a unes 70 milles de la costa marroquina i navegant rumb 270 a una velocitat d'uns 11 nusos.

Aquest albirament va ser comunicat al patruller ‘Peix gros’ que va procedir a interceptar i abordar, amb l'autorització de les autoritats holandeses, l'embarcació denominada NANCY-II, que responia a les característiques de l'objectiu sospitós.

Després d'una primera inspecció ocular de l'embarcació sospitosa es va poder apreciar una important quantitat de fardells d'haixix, que es trobaven escampats durant tot el vaixell, concentrant-se la major quantitat de fardells en el celler del mateix. Per tal es va procedir a assegurar i intervenir l'embarcació contrabandista, així com a la detenció dels seus 3 tripulants de nacionalitat holandesa, acusats d'un presumpte delicte de contraban i contra la salut pública.

L'embarcació intervinguda s'ha traslladat al port de Cádiz, on ha atracat a les 09.00 hores d'avui. Estant pendent la finalització del registre sota control judicial, s'estima un pes aproximat superior als 20.000 quilos de resina d'haixix.

Tant l'embarcació com la droga intervinguda i els individus detinguts es troben a disposició del Jutjat d'Instrucció de Cádiz en funcions de guàrdia.

La referida operació TELENO continua oberta per la qual cosa no es descarten noves detencions.