Salta al contingut principal

L'Agència Tributària ampliarà dos dies el termini per presentar declaracions amb domiciliació bancària, que venç aquest diumenge

  • Un total de 16 models de declaració d'IRPF, IVA, Societats i Impostos Especials podran presentar-se fins al dia 17 per als pagaments amb domiciliació  bancària.

  • L'elevadíssima demanda generada per les sol·licituds de l'esborrany de Renda, els tràmits de pagaments a proveïdors i la presentació d'autoliquidacions tributàries periòdiques han elevat la demanda en la pàgina web de l'Agència a pics de més de 8.000 connexions per segon.

  • A les 12 del matí d'avui els contribuents havien sol·licitat ja per Internet 760.362 esborranys i dades fiscals a través del sistema RENO, i havien confirmat 250.462 esborranys.
  • Més del 17% dels proveïdors han acceptat ja les condicions establertes per les Corporacions Locals en el Pla de pagament de factures, a través del web de l'Agència, sis punts per damunt de les xifres del dia 10.

  • L'Agència Tributària segueix treballant per tornar el servei a la completa normalitat.

L'Agència Tributària ha ampliat en dos dies el termini que vencia aquest diumenge per a la presentació d'autoliquidacions periòdiques amb domiciliació, de manera que els contribuents puguin disposar d'un major marge per complir amb les seves obligacions davant la fortíssima demanda d'accés al web que s'està registrant en aquests últims dies. Per fer-ho, i fent partícips a les Entitats Col·laboradores, ja s'està procedint a les modificacions normatives i procediments informàtics corresponents.

Davant les dificultats d'accés a la seu electrònica provocades per la forta demanda dels serveis d'assistència llocs a disposició dels ciutadans en la Campanya de Renda 2011, l'Agència Tributària es troba tramitant en aquests moments les modificacions normatives precises per prorrogar dos dies el proper termini de presentació de declaracions amb domiciliació bancària del pagament.

La mesura afectarà a un total de 16 models de declaració més importants (bàsicament per a la liquidació de pagaments trimestrals i mensuals de l'IRPF, impost sobre societats, IVA i Impostos Especials) proper termini del qual de presentació amb domiciliació bancària es prorrogarà del 15 d'abril al 17 d'abril.

L'Agència Tributària lamenta profundament els inconvenients que està generant aquesta situació, provocada per la confluència de tres factors: l'al·luvió de sol·licituds d'esborranys i dades fiscals de Renda a través del sistema REN0, els tràmits en línia de proveïdors i ajuntaments en el marc del Pla de pagament de factures establert pel Govern i la presentació telemàtica de les declaracions tributàries que periòdicament efectuen els contribuents.

Aquests tres factors van arribar ahir a provocar una demanda d'intercanvi de dades en la pàgina de l'Agència Tributària de més de 8.000 connexions per segon, provocant una evident dificultat per atendre el servei.

 

Evolució d'esborranys de Renda i devolucions


Malgrat això, i en relació amb la campanya de Renda, a les 12 del matí d'avui, l'Agència ha registrat ja 760.372 sol·licituds de l'esborrany i dades fiscals a través de la pàgina web en el sistema REN0. A aquella mateixa hora els contribuents havien confirmat 250.462 esborranys.

Comparant els dos primers dies de campanya de 2011 i 2012 (IRPF 2010 i 2011), el nombre d'esborranys i dades fiscals visualitzats s'ha multiplicat per 3,2, assolint la xifra d'1.634.446. Al mateix temps, se n'han recordat ja 17.294 devolucions, davant les 5.475 de l'any passat en el mateix període.

També com a prova de la gradual millora del servei en el web de l'Agència, actualment el 17,14% dels proveïdors, bé personalment, bé a través dels ajuntaments, havien completat ja el tràmit d'acceptació de les seves factures en el marc del Pla de Pagament, fet que suposa sis punts més que el dia 10.