Salta al contingut principal

L'Agència Tributària adverteix d'un intent de frau tipus 'phishing' a través d'Internet

L'engany fa referència a un suposat reemborsament d'un impost i suplanta la imatge de l'Agència Tributària.

L'Agència Tributària ha detectat un enviament de comunicacions per correu electrònic en el que suplantant la seva identitat i imatge es comenta que: “Després dels càlculs anuals passats de la seva activitat fiscal hem determinat que vostè és elegible per rebre un reemborsament d'impostos de 223,56 EUR”.

Posteriorment se sol·licita que es comuniquin dades suposadament no disponibles accedint a un enllaç que porta una direcció en la que se suplanta novament la identitat i imatge de l'Agència Tributària perquè deixin en el correu els números de targetes de crèdit del contribuent.

L'enviament d'aquests correus fraudulents, coneguts com ‘phising’, va ser detectat a mig matí d'avui gràcies a la col·laboració dels internautes que es van posar en contacte amb els serveis d'informació de l'Agència Tributària. Ja s'han pres les mesures necessàries per perseguir aquest intent de frau i  impedir que els servidors vinculats al frau puguin rebre les dades de contribuents.

L'Agència tributària recorda que la millor mesura és la prevenció dels usuaris davant comunicacions sospitoses que incloguin la petició de dades bancàries i agraeix la presta col·laboració per informar d'aquest tipus de fraus.

Finalment, l'Agència Tributària torna a recordar que mai sol·licita per correu electrònica informació confidencial, econòmica o personal, ni números de compte, ni números de targeta dels contribuents.