Salta al contingut principal

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil confisquen 7.740 quilos d'haixix ocult en rotllos de plàstic d'hivernacle

Detinguda una persona i intervinguts dos vehicles.

 

L'Agència Tributària i la Guàrdia civil han confiscat 7.740 quilos d'haixix el matí del 31 de gener a Níjar, Almería. La droga estava en un contenidor que transportava 320 rotllos de plàstic per a hivernacle, 185 contenien haixix en el seu interior. La droga s'ocultava en uns tubs de PVC folrats amb una capa de plom per evitar la seva detecció mitjançant escàner. Una persona ha estat detinguda i intervinguts dos vehicles

El contenidor ja havia estat localitzat amb anterioritat al port de València, provinent de Casablanca. La investigació va trobar proves de l'existència de la droga en el seu interior i va prevenir a la Fiscalia Especial Antidroga que va autoritzar la seva entrega controlada. Equips de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i Guàrdia Civil van establir llavors un discret dispositiu de seguiment i control del contenidor.

A les vuit del matí del dia 31 de gener el transport va arribar a una nau del Polígono Industrial de la Granatilla a Níjar (Almería). En aquell moment es va procedir a la confiscació del contenidor i la detenció de la persona que l'esperava. El recompte de la droga va llançar un pes de 7.740 quilograms.

El detingut, a què s'han intervingut dos vehicles, posseeix un petit negoci de productes per a l'agricultura i ha passat a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 4 d'Almería.

Actualment s'estan realitzant investigacions complementàries i no es descarten properes detencions. L'enviament d'haixix en contenidors és un sistema innovador, essent aquest el primer enviament d'aquestes característiques que es detecta.