Salta al contingut principal

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil intercepten un pesquer amb uns 3.000 quilos de cocaïna en alta mar

Cinc detinguts

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han interceptat durant la matinada del dia 21 de febrer  un pesquer que transportava prop de 3.000 quilos de cocaïna en alt mar. El lloc de la captura se situa a més de 1.000 milles de Galícia. Els cinc tripulants del vaixell van ser detinguts en l'operació.

L'operació, denominat ‘Marine’, es va iniciar fa diversos mesos i va permetre  la detecció de l'embarcació sospitosa, el seu seguiment i el seu posterior abordatge i detenció de la seva tripulació. Els detinguts i la droga confiscada han estat transportats a Vigo sota custòdia de l'Agència Tributària i de la Guàrdia Civil a bord del Vaixell d'Operacions Especials de l'Agència Tributària “Petrel”, arribant aquest matí al port de Vigo. Avui s'està procedint a la pesada definitiva de la droga.

El pesquer que transportava la droga tenia previst el transbord de la mateixa a una llanxa ràpida a la qual hauria de també subministrar gasolina. Aquesta última va ser detectada abandonant la ria de Arousa en el matí del dia 21.

En frustrar-se el transvasament de les substàncies, la llanxa va fugir amb direcció a l'Arxipèlag de Madeira on van abandonar aquesta embarcació. En aquest moment, amb la col·laboració de la Policia Judiciària Portuguesa s'estan realitzant esforços per intentar identificar i localitzar als tripulants.

La droga i els detinguts han estat llocs a disposició del jutjat d'instrucció número 3 de Vigo.