Salta al contingut principal

L'Agència Tributària ha tornat ja més de 7.700 milions d'euros a 12.250.000 contribuents

- Per tal de juliol s'ha complert amb més del 81% de les sol·licituds de devolució i l'import dels reintegraments arriba al 70%

- Del total d'esborranys i declaracions, 10.700.000 s'han presentat per Internet, un 20% més que l'any passat


 Més de 12,2 milions de declarants de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) han rebut ja, a data de 25 de juliol, la devolució corresponent a la campanya de la Renda 2011, el que implica que el 81% de totes les devolucions sol·licitades (14,9 milions) han estat abonades. En import, l'Agència Tributària ha reintegrat als contribuents més de 7.700 milions d'euros, el 70% de tot el sol·licitat i un 0,7% menys que l'any passat en les mateixes dates. La previsió inicial per al conjunt de la campanya tenia en compte una caiguda de l'1,2% en l'import per retornar.
En la Campanya de la Renda 2011 s'han presentat poc més de 19,3 milions de declaracions, d'elles 10,7 milions, un 55%, per Internet, cosa que representa vuit punts més que l'any passat (47%). Mentre la xifra total de declaracions, d'acord amb els gravacions realitzades a 25 de juliol, creix un 1,7% respecte a l'any passat, les presentacions per Internet augmenten un 20,4%, gràcies a què més d'1,8 milions de declarants s'han sumat a aquesta via ràpida per a la confecció de la declaració, sense necessitat de desplaçar-se a les plataformes de Renda.
En concret, dels 8,4 milions d'esborranys d'IRPF presentats, 4,9 milions s'han remès a l'Agència Tributària per Internet, un 33% més que l'any passat. De la resta de declaracions (10,8 milions), 5,8 milions també s'han presentat per aquesta via telemàtica, un 11% més que fa un any. L'increment de les presentacions per Internet ha permès compensar àmpliament la caiguda registrada en els esborranys presentats a través d'entitats financeres. Aquest descens, que es xifra en 660.000 declaracions, no ha repercutit, per tant, en una major pressió sobre l'atenció personalitzada que habitualment s'ofereix a través de les plataformes.
La sensible millora registrada en les presentacions per Internet ve justificada per les modificacions incorporades aquest any en la pàgina web de l'Agència amb l'objectiu de facilitar l'accés en línia al sistema REN0 per a l'obtenció ràpida de l'esborrany i les dades fiscals, així com per agilitzar la presentació dels propis esborranys i declaracions de Renda. En aquesta campanya el servei exprés havia estat utilitzat per 12,6 milions de contribuents, un 92% més que l'any passat.
Durant la campanya de Renda 2011 l'Agència Tributària ha posat a disposició dels ciutadans més de 23 milions d'esborranys i dades fiscals, ha concertat més de 2,6 milions de cites prèvies per a la confecció de la declaració i ha atès més de 8,2 milions de trucades (un 77% amb atenció personalitzada a través d'operador).

Impost sobre el patrimoni
En aquesta campanya s'ha recuperat l'obligació de declarar l'impost sobre el patrimoni per a contribuents amb quota per ingressar (després d'aplicar deduccions i bonificacions) i per a aquells sense quota per ingressar que comptin amb béns i drets per valor superior a 2 milions d'euros.
Fins al passat dia 25 de juliol, s'han presentat 125.000 declaracions, per un import superior als 579 milions d'euros. Les previsions inicials (191.000 declarants, per un import de 1.035 milions d'euros), es van realitzar abans que diverses CA anunciessin la seva decisió d'aplicar bonificacions sobre aquest impost.