Salta al contingut principal

L'Agència Tributària intervé 2,8 tones d'haixix a Múrcia

- La droga, amb un valor de mercat de 4.350.000 euros, era transportada per un furgó precedit per un vehicle llançadora

L'Agència Tributària ha decomissat 91 fardells de resina d'haixix en la carretera que uneix els municipis dels Belones i Els Nets a Murcia. Els 91 fardells pesen 2.820 quilos. La droga hagués assolit un valor en el mercat il·lícit de  4.350.000 euros.

L'operació, denominat ‘Casalot’, es va iniciar la tard del dia 15 d'octubre, quan funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de Murcia van ser alertats per uns veïns de la zona de moviments estranys  de dos vehicles, un furgó i un Jaguar amb matricula britànica, que circulaven entre els municipis murcians dels Belones i Els Nets.

Quan els funcionaris van procedir a la identificació els conductors es van donar a la fuga abandonant ambdós vehicles.  A l'interior del furgó s'ocultava una important quantitat de bonys, dels habitualment utilitzats per transportar haixix. El Jaguar era utilitzat com vehicle guia o llançadora que precedia al furgó per avisar-li de la presència de forces de seguretat de l'Estat.

L'operació, que continua oberta, s'ha saldat fins al moment, amb la intervenció dels dos vehicles i la droga, que passaran a disposició del Jutjat d'Instrucció de Cartagena en els propers dies.

La captura s'emmarca dins les habituals actuacions de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària contra el contraban de mercaderies sensibles en general i contra el narcotràfic en particular. A 31 d'agost l'Agència Tributària portava decomissades 84 tones d'haixix. El 2011 va decomissar 119 tones i 175 el 2010.