Salta al contingut principal

L'Agència Tributària avorta la introducció de sis tones d'haixix a les costes de Huelva i Màlaga

- Tres detinguts i tres embarcacions esportives decomissades


L'Agència Tributària, en tres operacions diferents, ha confiscat 3.373 quilos d'haixix a Huelva i ha impedit la introducció d'uns altres 3.000 quilos de la mateixa substància a la costa de Málaga.

En la primera operació realitzada el dia 9 d'aquest mes, un patruller de Duanes de l'Agència Tributària, en missió de control i vigilància de les costes, va detectar una embarcació recreativa sospitosa sense tripulació atracada en un moll a l'interior de la ria de Huelva.

En acostar-se a l'embarcació els funcionaris de l'Agència Tributària van observar que portava una quantitat indeterminada de bonys d'arpillera i ràfia, dels comunament utilitzats per al transport d'aquesta classe d'estupefaents, per la qual cosa es va procedir al trasllat de l'embarcació interceptada fins a la base marítima de Vigilància Duanera de Huelva, on es va realitzar la pesada del gènere intervingut, que va llançar la quantitat de 973 quilos.

La segona operació va tenir lloc al sud de Marbella,  quan els mitjans de detecció aeronaval de Duanes van detectar la presència de tres embarcacions pneumàtiques semirígides que s'adreçaven a la costa de Málaga. Es va disposar l'operatiu oportú, que tanmateix va ser detectat pels contrabandistes, que van emprendre una veloç fugida, llançant més de 100 fardells d'haixix per la borda, equivalents a 3.000 quilos de droga. La persecució va finalitzar amb la intercepció d'una de les pneumàtiques i la detenció dels seus tres tripulants.

A aquestes partides se sumen els 2.400 quilos intervinguts en una tercera operació a la costa de Huelva, a la matinada del passat 14 de setembre, en el marc d'una operació conjunta entre Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i Policia Nacional. En aquesta operació va confiscar d'una embarcació pneumàtica semirígida, de 12 metres d'eslora, dotada de tres motors forabord, que va ser detectada navegant sense llums.

Totes aquestes captures són conseqüència del pla de control del litoral andalús establert per l'Agència Tributària i desenvolupat per Duanes.