Salta al contingut principal

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil intervenen més de 22.000 pistoles al port d'Algesires

- Les armes venien ocultes juntament amb 13.500 carregadors en un contenidor que transportava roba procedent de Turquia amb destinació a la República de Djibouti


- Les pistoles detonadores podrien ser transformades en armes de foc real, segons els primers exàmens realitzats

 

La Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Duana d'Algesires (UAR), unitat mixta composta per funcionaris de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil, ha decomissat 22.272 pistoles detonadores susceptibles de ser modificades o transformades en armes de foc, segons els primers exàmens realitzats i a l'espera de l'informe definitiu dels especialistes de la Guàrdia Civil. Les armes venien ocultes juntament amb 13.500 carregadors en un contenidor que transportava roba procedent de Turquia amb destinació a la República de Djibouti, a l'Àfrica oriental.
L'actuació va tenir lloc la passada setmana, quan es va detectar un contenidor en trànsit que transportava roba, segons el que declara en la documentació presentada a la Duana d'Algesires.
Davant la sospita de què el contenidor pogués transportar mercaderia diferent de la declarada, es va procedir a la seva obertura, localitzant una primera pantalla de caixes de cartró que contenien roba. Continuant amb la inspecció es va comprovar que després d'aquella primera pantalla es trobaven altres caixes del mateix tipus on s'ocultaven estoigs amb pistoles detonadores susceptibles de ser transformades en armes de foc real i carregadors de recanvi. Les 22.272 pistoles i els 13.500 carregadors podrien haver assolit en el mercat un valor superior als dos milions d'euros.
Atès que la documentació de contingut no complia amb els corresponents requisits reglamentaris, el carregament ha estat lloc a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 3 d'Algesires en haver-se comès presumptament un delicte de contraban.
La captura realitzada al Port d'Algesires és la major d'aquestes característiques efectuada en Duanes com a mínim en l'última dècada. Prèviament, l'octubre de 2009, i també a Algesires, l'Agència Tributària va confiscar de sis pistoles, 24 escopetes i abundant munició. Tanmateix, l'antecedent més important va tenir lloc el juliol de 2007, quan la UAR d'Algesires va detectar un contenidor enviat des d'Israel a Nicaragua que contenia 400 pistoles, 305 escopetes, 386 carrabines i 310 armes d'aire comprimit.