Salta al contingut principal

L'Agència Tributària avança a l'inici de la campanya de renda la recepció de declaracions amb el programa PADRE

Aprovada l'Ordre ministerial de la Declaració de renda 2014

 

  • Els contribuents  que  utilitzen  el  programa  PADRE podran  presentar  la declaració des de l' inici de  la campanya, el 7 d'abril, el que accelerarà les seves devolucions
  • El termini de presentació comprendrà fins al 25 de juny per als pagaments amb domiciliació bancària i fins al 30 de juny a la resta de supòsits
  • S'obre la possibilitat de compensar en la Declaració de l'IRPF rendes negatives per deute subordinat o preferents amb qualsevol renda positiva de l'estalvi

 

19 de març de 2015.- L'Agència Tributària obrirà el proper 7 d'abril el  termini  de  presentació  telemàtica  de la Campanya  de  Renda i Patrimoni 2014, segons recull l'Ordre Ministerial que aprova els models de declaració d'ambdós impostos i que es publica avui en el Butlletí Oficial de l'Estat.

L'Ordre estableix una única data per a l'inici de la campanya, tant per a la presentació d'esborranys d'IRPF, com de declaracions presentades amb el programa d'ajuda PADRE i equivalents.

Aquesta unificació de dates implica, en la pràctica, un sensible avenç en la recepció de declaracions confeccionades amb el PADRE i, per tant, un  avenç també  en  l' inici  de  les  devolucions  que  els corresponguin a un gran nombre de contribuents.

El termini de presentació comprendrà fins al 25 de juny per al cas de declaracions amb resultat per ingressar en les que el pagament s'efectuï per domiciliació bancària, i fins al 30 de juny a la resta de supòsits per ingressar i en tots els supòsits amb resultat per retornar. La campanya presencial, amb assistència en oficines, començarà l'11 de maig.


Deute subordinat i preferents.

La principal novetat de l'IRPF corresponent a l'exercici 2014 que es reflecteix en el model de declaració aprovat per l'Ordre té per objecte permetre als titulars de deute subordinat i obligacions preferents una major capacitat per compensar rendes negatives i positives, d'acord amb el que estableix el Reial Decret llei 8/2014, de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència.

En la propera Declaració de Renda, les rendes negatives derivades d'aquests instruments financers (o de valors rebuts a canvi d'ells) que s'hagin generat entre 2010 i 2014 es podran compensar, no només amb rendiments del capital mobiliari positius, com succeïa fins ara, sinó també amb guanys patrimonials i amb rendes positives incloses  en la base general  que  procedeixin de  la transmissió  d'elements patrimonials.

Amb això, es pretenen comprendre situacions generades en el passat com la que afecta a un gran nombre de contribuents, antics titulars de participacions preferents i deute subordinat, que han de tributar pel guany obtingut per la venda d'accions entregades a canvi d'aquests títols, malgrat haver patit una pèrdua com a conseqüència de la compra forçosa dels mateixos. La introducció d'un tracte especial per als afectats per aquesta problemàtica suposa un avenç en termes de justícia i cohesió social.