Salta al contingut principal

Els beneficiaris de les noves deduccions per família nombrosa i discapacitats reben els primers 60.000 cobraments anticipats

L'AEAT comença  a abonar els impostos negatius

  •  A partir de dilluns 9 de març es podran sol·licitar les deduccions per als nous supòsits de famílies monoparentals amb dos fills, pensionistes i desocupats
  • S'ampliarà un mes, fins al 31 de març, el termini per sol·licitar els pagaments anticipats acumulats des de gener en tots els supòsits
  • Els sol·licitants que han presentat amb errors formals el model 143 de sol·licitud de pagament anticipat podran agilitzar el cobrament per Internet o telèfon completant la sol·licitud o substituint-la, si escau, per una nova  

 

4 de març de 2015.- L'Agència Tributària està desemborsant ja més de 60.000 pagaments anticipats als beneficiaris de les tres noves deduccions en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) que incorpora la reforma fiscal per al suport a la família, i als que a partir d'ara se sumaran d'altres tres supòsits, el de famílies monoparentals amb dos fills a càrrec, i el de pensionistes i desocupats que tinguin ascendents o descendents a càrrec, o que formin part d'una família nombrosa.

Durant el primer mes de funcionament del sistema de pagament anticipat, que es pot sol·licitar des del passat 7 de gener, han estat 113.000 els pagaments anticipats sol·licitats que ha comptabilitzat l'Agència després d'una primera fase de depuració per eliminar duplicitats en les sol·licituds.

Dels 60.000 pagaments abonats, 51.600 corresponen a la deducció per família nombrosa, gairebé 8.300 a la deducció per descendent discapacitat a càrrec i més d'un centenar a la deducció per ascendent discapacitat a càrrec.

La resta de pagaments estan pendents de què els sol·licitants resolguin diversos errors formals en l'emplenament del model (fonamentalment, no adhesió de tots els beneficiaris en les sol·licituds col·lectives i consignació incorrecta del nombre de beneficiaris, tant en sol·licituds individuals com en les col·lectives).

 

Ampliació de termini i solució per a errors formals

Els sol·licitants que han presentat amb errors formals el model 143 de sol·licitud de pagament anticipat podran agilitzar el cobrament per Internet o telèfon completant la sol·licitud ja presentada o, si escau, substituint-la per una nova.

En el cas de les substitucions, podran aprofitar l'ampliació en un mes, fins al 31 de març, del termini disposat per sol·licitar el pagament anticipat i tenir dret al cobrament mes a mes amb efectes des del gener passat. Per tant, tots els sol·licitants dels dits ‘xecs familiars’ podran tenir accés als pagaments de gener, febrer i març si presenten la sol·licitud abans de final de març.

En els casos de falta d'adhesió de beneficiaris, el defecte formal es pot resoldre accedint, amb ‘Cl@ve’, ‘PIN 24 hores’ o certificat electrònic dels beneficiaris que han d'adherir-se, al tràmit "Adhesió a sol·licitud col·lectiva (resta de sol·licitants)". S'ha de seleccionar la sol·licitud a la que li falta l'adhesió i, en la identificació del beneficiari no recollit en la sol·licitud inicial, s'ha de fer ‘clic’ en l'opció"Adherir-se".

Per al cas de consignació incorrecta de beneficiaris, el sol·licitant podrà donar de baixa la sol·licitud i presentar una nova. Per fer-ho, el sol·licitant ha d'entrar en el tràmit "Consulta de detall i tramitació" i, en l'apartat de "Serveis disponibles", fer ‘clic’ en l'opció"Baixa de sol·licitud". Posteriorment, ha de presentar una sol·licitud nova. Dos exemples d'aquest segon grup d'errors formals són la inclusió dels fills d'una família nombrosa com a beneficiaris quan els beneficiaris són els progenitors i les sol·licituds individuals en les que es consignen menys beneficiaris dels que realment tenen dret.

Després del primer mes de funcionament del sistema de pagament anticipat, l'Agència Tributària segueix rebent noves sol·licituds, més de 250.000 a data d'avui, que, una vegada depurades i solucionats els errors de presentació detectats, es traduiran en nous pagaments anticipats.


Quadre de pagaments anticipats

DELEGACIONS ESPECIALS

PAGAMENTS ANTICIPATS

TOTAL

60.011

ANDALUSIA

12.524

ARAGÓ

1.546

ASTÚRIES

196

ILLES BALEARS

1.170

LES CANÀRIES

1.424

CANTÀBRIA

608

CASTELLA-LA MANXA

3.837

CASTELLA I LLEÓ

2.983

CATALUNYA

10.773

EXTREMADURA

1.430

GALÍCIA

2.160

MADRID

11.067

MÚRCIA

4.157

LA RIOJA

466

C. VALENCIANA

5.670