Salta al contingut principal

La llista de deutors de més d'un milió d'euros amb Hisenda es publicarà a la seu electrònica de l'Agència Tributària

 

  • El llistat comprendrà al voltant de 5.000 contribuents. D'acord amb la Llei general tributària, s'identificarà completament al contribuent, bé sigui persona física o jurídica, amb el seu nom, cognoms, NIF i raó o denominació social completa
  • Una ordre ministerial desenvoluparà l'emissió de les comunicacions als afectats que es preveu pugui realitzar-se a partir del 20 d'octubre
  • La publicació de la llista s'efectuarà el desembre, una vegada que s'hagi realitzat la notificació i transcorregut el termini d'al·legacions

 


9 d'octubre de 2015.- La primera llista pública de deutors amb l'Administració Tributària comprendrà al voltant de 5.000 contribuents. D'acord amb el que ha desenvolupat en l'article 95 de la reforma de la Llei general tributària, s'identificarà completament al contribuent, bé sigui persona física o jurídica, amb el seu nom, cognoms, NIF, raó o denominació social completa.


S'inclourà l'import conjunt dels deutes i sancions superiors a un milió d'euros del contribuent, pendents de pagament a 31 de juliol de 2015, i que no estiguin ajornades o suspeses per qualsevol motiu legalment previst.


Una ordre ministerial que serà publicada a breu, fixarà la data de publicació i altres aspectes. L'emissió de les comunicacions d'inclusió en el llistat als deutors s'estima que podria realitzar-se a partir del 20 d'octubre.


Quant a la pràctica de la notificació d'aquestes comunicacions, s'ha de tenir en compte que, al voltant del 80% dels deutors estan inclosos en el sistema de Notificació Electrònica Obligatòria a través de l'adreça electrònica habilitada. L'altre 20% es notificarà per agent, essent previsible que estiguin notificats a finals de la primera setmana de novembre, atès que basta un únic intent de notificació, segons estipula la llei.



Termini d'al·legacions


Els contribuents afectats tindran un termini per realitzar al·legacions de 10 dies hàbils, segons estipula la llei. Les al·legacions només serviran per corregir errors materials si els hagués però no per realitzar el pagament del deute i evitar amb això la publicació en la llista. 


Una vegada revisades les al·legacions formulades, la llista serà publicada a desembre en la pàgina de la seu electrònica de l'Agència Estatal d'Administració Tributària.