Salta al contingut principal

L'Agència Tributària decomissa 3.600 quilos d'haixix en un pesquer a Sanlúcar de Barrameda (Cádiz)

Nou cop al tràfic de drogues

  • Han estat detingudes dues persones
  • S'han decomissat quatre tones d'haixix en dues operacions en Sanlúcar i en Sant Pere d'Alcántara (Málaga)
  • Intervinguts en ambdues actuacions un pesquer, un vehicle totterreny i una embarcació semirígida

  

21 d'agost de 2019.- L'Agència Tributària ha decomissat 3.600 quilos d'haixix en un pesquer a Sanlúcar de Barrameda (Cádiz), en una operació desenvolupada a la matinada del 19 d'agost i en la que s'ha detingut als seus dos tripulants.

Aquesta operació es va iniciar quan els mitjans aeris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van detectar en diumenge a la nit un pesquer d'uns 14 metres que no seguia les pautes normals de comportament habitual en tasques de pesca, per la qual cosa podria haver carregat una indeterminada quantitat de paquets dels que comunament s'utilitzen per transportar haixix.

A conseqüència d'això, es va establir el corresponent operatiu en el que van participar diferents mitjans navals i aeris de Duanes, iniciant-se un dispositiu de control que va portar a l'abordatge del pesquer, a l'altura de Sanlúcar de Barrameda (Cádiz).

Es va observar que portava una gran quantitat de fardells en la zona on s'allotjaven les xarxes, que intentaven ocultar amb aquestes.

Per això, es va efectuar la detenció dels seus ocupants i el trasllat a port de l'embarcació per a un exhaustiu reconeixement.

Una vegada efectuat un recompte de la droga, es van comptabilitzar 120 bonys, amb un pes aproximat de 3.600 quilos d'haixix de gran puresa, segons l'anàlisi de camp efectuat amb un narcotest.

Els dos detinguts, juntament amb la droga decomissada i l'embarcació intervinguda, van ser llocs a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sanlúcar de Barrameda (Cádiz).

Segona captura en 24 hores

D'altra banda, a la matinada del 20 d'agost, l'operatiu de vigilància aeronaval establert per Duanes va detectar una embarcació semirígida navegant sense llums que s'adreçava cap a les platges de Sant Pere d'Alcántara a Málaga.

S'ha activat el dispositiu de control que ha portat a avortar la partida en platja. S'han decomissat 11 bonys d'haixix, que llancen un pes aproximat de 400 quilos i s'ha intervingut una embarcació semirígida d'uns set metres d'eslora i un totterreny sostret, amb què pretenien traslladar la càrrega. Encara que els responsables van fugir emparats en la foscor de la zona, segueixen les diligències obertes per descobrir la seva identitat.

Aquestes dues operacions són conseqüència del dispositiu de control establert per l'Agència Tributària per al control dels trànsits il·lícits.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es 

 

Filmació de l'operatiu:

Per accedir a les imatges s'ha d'introduir l'adreça següent web:

https://we.tl/t-nxr1acjmVG