Salta al contingut principal

Desarticulada una organització de narcotraficants que utilitzava una embarcació esportiva per transportar haixix del Marroc a Espanya

En una operació conjunta de l'Agència Tributària, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

  • Els agents han detingut a quatre persones – totes de nacionalitat britànica - per la seva presumpta participació en els delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal i els han intervingut més de 100.000 euros en efectiu que portaven en el moment de la intervenció
  • En el transcurs de l'operació, els agents van confiscar de 1.500 quilos d'haixix que van trobar ocults en un doble fons al que havien practicat en el casc de l'embarcació

30 d'agost de 2019.- Funcionaris de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han desarticulat una organització de narcotraficants integrada per persones de nacionalitat britànica i assentada a Marbella. Han estat arrestades quatre persones involucrades en l'organització i s'han intervingut 1.500 quilos d'haixix. Els capitostos de la xarxa disposaven d'una embarcació esportiva d'esbarjo “caleteada” que tenien atracada en el port esportiu de Marbella (Málaga) i que utilitzaven per transportar la mercaderia il·legal des de les costes del nord de l'Àfrica fins a les del nostre país.

Inici de la investigació

Les primeres indagacions van tenir lloc quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'una organització criminal assentada a Marbella i dedicada al narcotràfic. Els líders de l'organització – de nacionalitat britànica - disposaven d'una embarcació d'esbargiment que utilitzarien per al transport d'estupefaents des del Marroc fins a la localitat de Marbella.

Les investigacions practicades van permetre als agents identificar als capitostos de la xarxa – perfectament organitzada i amb clar repartiment de tasques - tots d'origen britànic i que residien de manera permanent en la zona de Guadalmina a Marbella. Allà van detectar diversos vehicles de gamma alta i habitatges dels que disposaven els investigats i igualment van comprovar que, per tal d'entorpir la tasca policial, usaven per als seus desplaçaments cotxes de lloguer. Els agents van constatar l'alt nivell de vida que els líders portaven durant la seva estada a Marbella, on freqüentaven restaurants i locals d'oci i disposaven d'importants quantitats de diners en efectiu.

Fruit de les investigacions els investigadors van detectar com diversos membres de l'organització movien l'embarcació, un iot a motor, atracada en el port esportiu. Posteriorment, adoptant fortes mesures de seguretat, abandonaven el lloc direcció Guadalmina.

Localitzats 51 fardells d'haixix

Immediatament es va establir un dispositiu de vigilància que va donar com a resultat la seva localització quan tornava al port, aquesta vegada, amb el calat més enfonsat del normal, motiu pel qual es va realitzar un reconeixement de la mateixa. Després d'una minuciosa inspecció, els agents van localitzar un doble fons i en el seu interior 51 fardells d'haixix amb un pes total de 1.500 quilos d'haixix.

En l'operatiu policial, tres tripulants de l'embarcació eren sorpresos arribant a terra i, tot seguit, entrant en contacte amb uns altres membres de l'entramat, entre ells el líder de la xarxa, que els esperaven en un vehicle.

En el moment de l'arrest, els agents els van intervenir diners en efectiu, ascendint a més de 100.000 euros el capital confiscat amb els registres efectuats.